PREMIJER LIGA BIH: DERBI ZAČELjA U BANjALUCI :: Semberija INFO ::

 

PREMIJER LIGA BIH: DERBI ZAČELjA U BANjALUCI


Kada je domaći fudbal u pitanju, vikend pred nama je rezervisan za utakmice 7. kola m:tel Premijer lige BiH. Prva utakmica ovog kola igra se večeras na Olimpijskom stadionu u Sarajevu između FK „Sarajevo“ i NK „Široki Brijeg. Dva meča (Tuzla Siti – Rudar; Velež – Leotar) se igraju u subotu i tri u nedjelju (Posušje – Zrinjski; Željezničar – Sloboda; Borac – Radnik).

Bijeljinski plavi gostuju na Gradskom stadionu u Banjaluci aktuelnom šampionu BiH. Biće to direktni duel dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli. I jedni i drugi u dosadašnjem dijelu prvenstva nisu osjetili slast pobjede. Radnik ima tri remija i tri poraza a Borac, uz odigranu utakmicu manje, tri remija i dva poraza.

-Mislim da ni jedni ni drugi, a pogotovo Borac – svojim sastavom, svojim igračkim kvalitetom, organizacijom kluba – ne zaslužuju začelje tabele. Iz og razloga mislim da nas očekuje veoma teška utakmica. Tračak nade vidim u tom Borčevom moranju, jer oni ako ne pobjede a ide se na reprezentativnu pauzu, oni su onda u velikom problemu“, rekao je trener FK „Radnik“ Vlado Jagodić podsjetivši da je meč između ova dva tima odigran pred početak ove sezone kada su Banjalučani bili u neuporedivo boljoj formi ali ipak sa teškom mukom savladali FK „Radnik sa 2:1.
FK „Radnik“ će biti oslabljen za neigranje Popare, Šuberta, Motike dok se u tim nakon povrede vratio Despotović a pravo nastupa je stekao i Nikola Gajić.

Na pres konferenciji je predstavljen i mladi Nenad Nikić čiji je kvalitet prepoznat i od strane selektora mlade reprezentcije BiH koji ga je pozvao na reprezentativno okupljanje.

Mlada, U21 reprezentacija BiH će, u okviru kvalifikacija za Euro 2023. odigrati utakmice sa selekcijama Sjeverne Irske i Švedske. Mečevi su na programu trećeg i sedmog septembra 2021. godine. Prema riječima Jagodića, na rezervnom reprezentativnom spisku selektora Starčevića nalaze se još dva fudbalera plavih: golman Aljkanović i Predrag Ristanović.
 
Semberija info