EP: KREĆE ELIMINACIONA FAZA :: Semberija INFO ::

 

EP: KREĆE ELIMINACIONA FAZA


Na šampionatu Evrope u fudbalu danas počinje eliminaciona faza. Na programu su dvije utakmice osmine finala. Snage će odmjeriti Vels i Danska odnosno Italija i Austrija.

Johan Krojf arena u Amsterdamu od 18 časova ugostiće reprzentacije Velsa i Danske. Vels se pomalo iznenađujuće direktno, kao drugoplasirana ekipa grupe A, ispred Švajcarske i Turske, a iza Italije, plasirao u osminu finala. Opijeni velikim uspjehom, Velšani uzale i u ovaj duel, smatrajući da im ovo neće biti posljednja utakmica na šampionatu uz sav respekt rivala.

-Gledali smo njihov učinak protiv vrlo dobre belgijske ekipe. Oni su se i više nego dobro držali. Poveli su rano i Belgija je morala da promijeni stvari u drugom poluvremenu da bi se našla na vrhu i kasno je postigla dva gola. Čeka nas težak izazov. Prvo i najvažnije, moramo da im pariramo u sa fizičke tačke gledišta i radne discipline, a zatim da steknemo mogućanost da igramo fudbal - rekao je Rob Pejdž.

Danska, još uvjek u šoku poslije dešavanja oko Kristijana Eriksena, u posljednjem kolu, deklasirala je Rusiju, i uz triler dešavanja na ostalim utakmicama, kao drugoplasirana ekipa grupe B pročla u osminu finala sa 3 boda ostavivši iza sebe Finsku i Rusiju, takođe sa po tri boda. Danas očekuju težak meč, ali plasman u četvrtfinale.

-Veoma poštujemo Vels. U isto vreme, osećamo se sigurno i prijatno zbog stvari koje radimo. Imamo puno kvaliteta i imamo toliko snage - nešto što ćemo, nadamo se, zadržati imajući, kako smatram, utakmicu između jednakih timova. Znamo da Vels ima puno kvaliteta, ali imamo i mi. Suština je da se zaista radujemo ovoj utakmici. Sada je vreme da sve damo sve od sebe i priuštimo novo zadovljostvo - naglasio je Kasper Hjulmand.

Drugi susret osmine finala donosi nam košijski duel, Italije i Austrije. Azuri, pod komandom Roberta Manćinija, igrali su impresivno u grupnoj fazi, obarali rekorde, između ostalog nisu primili gola u tri susreta i u večerašnji meč ulaze sa ulogom favorita. Žele Italijani da se ponu na krov Evrope, ali i znaju da prva prepreka u emininacionoj fazi na tom putu, selekcija Austrije neće biti lak zalogaj.

-Austrija je odličan suparnik. Imaju vrlo vješte tehničke igrače, agresivni su i nije lako igrati protiv njih. Oni takođe mogu da vas izbace iz igre jer vas jako dobro pritiskaju. Dakle , moramo biti spremni na sve to. Pored toga što je to najvažnija utakmica kojoj sam pristupio u svojoj karijeri kao glavni trener, to je svakako susret u kojem nema mogućnosti za grešku. Bilo je malo prostora za greške u prethodnim mečevima, ovdje nema. Ali to je ono što je sjajno na ovim turnirima. Adrenalin je s kojim se suočavate u ovakvim mečevima je veliki, jer morate pobijediti, nema druge opcije - istakao je Roberto Manćini.

Austrija je od četvrtfinala stigla kao drugoplasirana ekipa u grupi C, sa dvije pobijede i porazom, reklo bi se očekivanim, od Holandije. Austrijanci, iako trespektuju Italiju, i prepuštaju joj ulogu favorita, vide svoju šansu u ovom duelu, nadajući se podvigu.

-Naravno, tim je postigao nešto izvanredno, ali sada smo u osmini finala i želimo da učinimo sve da napravimo sledeći korak i dođemo do četvrtfinala. Zaista želimo da idemo u Minhen. Tim je dobio dosta samopouzdanje na utakmici protiv Ukrajine. Fokusirali smo se na Italiju i pripremili se za utakmicu i uvjeren sam da ćemo imati dobru utakmicu. Ako nam se ukaže prilika za prolaz, pa makar bila i deset posto, vjerujem da je možemo iskoristiti - poručio je Franko Foda

Utakmica Italija – Austrija biće odigrana na Vembiliju u Londonu. Početak meča zakazan je za 21 čas, a pravdu dijeli Entoni Tejlor iz Engleske.
 
(RTRS)