Saopštenje za javnost Savjeta za sport Grada Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje za javnost Savjeta za sport Grada Bijeljina


Fudbalski klub ,,Radnik'' postoji od 1945. godine. Kroz svoju, decenijama dugu istoriju, bilježio je puno uspjeha i padova. Medjutim, čini se, da je sadašnja situacija u klubu najteža u istoriji kluba. ,,Radnik'' je na pragu da doživi sudbinu ,,Rudara'' iz Ugljevika i preseli se u najniži rang takmičenja! Kome je to u interesu!?

Savjet za sport Grada Bijeljina, apelovao je više puta na gradonačelnika i njegove saradnike, da se uključe u rješavanje problema u Fudbalskom klubu ,,Radnik''. Na naše pozive i savjete oglušio se gradonačelnik i svojom nesposobnošću doveo klub u ovakvu situaciju. Gradonačelnikovo kompletno dosadašnje ponašanje pokazalo je da je jako površan i destruktivan, te da sem neargumenotvanog ,,ne slažem se" i ,,nije to u redu" ni u kom segmentu nije ponudio konkretno rješenje, pa ga i sad ne očekujemo. Život grada se sastoji iz bezbroj pojedinačnih problema. Ako danas prepustimo Fudbalski klub ,,Radnik'' njegovoj sudbini, sutra nešto drugo, prekosutra nećemo imati Grad.

Na nedavno održanoj Skupštini Fudbalskog kluba ,,Radnik'', gradonačelnik je izjavio da tadašnji upravni odbor kluba ne uživa njegovu podršku, te prinudio tadašnje čelnike Fudbalskog kluba da podnesu ostavke, nakon čega je kompletna uprava kluba to i učinila. Prekinuta skupština je zakazala nastavak kroz par dana, na kojoj bi gradonačelnik našao i saopštio imena ljudi koji će dalje rukovoditi Fudbalskim klubom, a koji uživaju njegovo povjerenje. Međutim, prvi čovjek grada, ne samo da nije našao rješenje za novu upravu, nego se nije  udostojio pojaviti na nastavku sjednice, koja je održana 21.06.2021. godine.

Savjet za sport Grada Bijeljina, postavlja pitanje prvom čovjeku grada, da li mu je cilj da uništi najpoznatiji sportski klub u Semberiji?

Podsjetićemo javnost da Fudbalski klub ,,Radnik'' ove godine slavi 76 godina svog postojanja, broji više od 200 fudbalera u različitim selekcijama, proteklih pet godina je zabilježio najbolje rezultate u svojoj istoriji, plasiravši se dva puta u evropska takmičenja.

Savjet za sport još jednom apeluje na gradske vlasti, da pronađu rešenje i pomognu Fudbalski klub ,,Radnik'', kako bi nesmetano nastavio svoje takmičenje u elitnom rangu BiH fudbala. Ovim padom našeg ,,Radnika'', ne gubi samo Bijeljina, već i čitava Republika Srpska. 

Pozivamo navijače da dodju večeras u 20 časova na Gradski stadion i podrže naše juniore, koji igraju revanš utakmicu za plasman u Premijer ligu BiH'', poručio je, u saopštenju za javnost, predsjednik Savjeta za sport Grada Bijeljina Zoran Sofrenić.