Poznati prvi učesnici osmine finala Eura :: Semberija INFO ::

 

Poznati prvi učesnici osmine finala Eura


Фото - Танјуг / АП
Utakmicama trećeg kola završena je prva faza Eura u grupi A. Italija i Vels su kao prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija prošle u osminu finala, trećeplasirana Švajcarska će čekati rasplet u ostalim grupama, dok je Turska ispala sa turnira.

Italija je u rimu dočekala Vels i slavila je rezultatom 1:0 i na taj način osvojila prvo mjesto u grupi. Selektor Roberto Manćini je odmorio većinu prvotimaca, a igrači kojima je dao priliku su u potpunosti opravdali njegovo povjerenje.

Na početku utakmice Italija je zaprijetila dva puta preko Belotija, a potom su Velšani propustili zicer u 27. minutu kada je Gunter nakon kornera ostao sam, šutirao je glavom ali malo preko gola.

U 39. minutu Italija je povela kada je Verati ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Pesina je skrenuo u gol i donio zasluženo vođstvo svom timu.

U 53. minutu Bernardeski je šutirao sa 30 metara iz slobodnjaka, ali je pogodio samo stativu. Samo dva minuta kasnije upravo zbog preoštrog prekršaja nad njim na centru je Ampadu dobio direktan crveni karton i tada je bilo jasno da će Azurri slaviti u tom meču.

Ali, Velšani su i pored poraza prošli dalje jer je Švajcarska dobila Tursku rezultatom 3:1 što joj nije bilo dovoljno da preuzme drugu poziciju.

Švajcarci su poveli u 6. minutu kada je Seferović postigao prelijep pogodak sa 20-ak metara. Turska je imala svoje prilike na meču preko Ajhana i Muldura, ali je Somer bio na visini zadatka.

Tačno dvadeset minuta nakon prvog pogotka Švajcarci su stigli i do drugog kada je Šaćiri desnom nogom majstorski pogodio same rašlje sa 18 metara.

Turci su smanjili na 2:1 u 62. minutu pogotkom Kahvečija, a samo šest minuta kasnije Šaćiri je drugi put pogodio za 3:1. Zanimljivo, asistent kod sva tri gola Švajcaraca bio je Zuber.

Švajcarci su zauzeli treće mjesto u grupi zbog lošije gol-razlike od Velsa, te će morati čekati rasplet u ostalim grupama kada će saznati da li je prošla dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Turska je sa tri poraza završila svoje učešće na Euru.

​Nezavisne novine