PREDSTAVLjEN NOVI TRENER FK RADNIK :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjEN NOVI TRENER FK RADNIK


U prostorijama FK „Radnik“ predstavljen je novi šef stručnog štaba bijeljinskih plavih. Upravni odbor kluba je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno podržao Vladu Jagodića kao nasljednika Darka Nestorovića na klupi FK „Radnik“. Glavni cilj novog trenera će biti zadržavanje premijerligaškog statusa FK „Radnik“ i naredne godine. 
Vlado Jagodić je istakao da poznaje ekipu Radnika osvrnuvši se biranim riječima na kolektiv bijeljinskog premijerligaša. 

- Ja vjerujem u ovu grupu igrača, oni imaju kavlitet da FK „Radnik“ zadrže u Premijer ligi BiH,“ konstatovao je Jagodić. Osvrnuo se i na trenutnu nezavidnu situaciju u kojoj se klub nalazi ustvrdivši da je cilj koji je postavljen pred njega, kao novog šefa stručnog štaba, sasvim realan. 

- Pred sobom imamo još sedam kola Premijer lige BiH. Od tih sedam utakmica četiri igramo sa direktnim konkurentima u donjem dijelu tabele. Za svakog protivnika ćemo se maksimalno pripremati jer nam je svaki bod bitan. Mi ćemo se na isti način pripremati za gostovanje na Koševu ili Tuzli na jednoj strani i na gostovanje Mladosti iz Kaknja ili Krupi,“ rekao je novi šef Plavih.

Semberija info / I. Gutić