ČVRSTA IGRA TIMA IZ JANjE :: Semberija INFO ::

 

ČVRSTA IGRA TIMA IZ JANjE


U okviru 18. kola m:tel Prve lige RS u Janji su snage odmjerili domaći FK Podrinje i FK Tekstilac iz Dervente.
Duel je karakterisala čvrsta igra oba tima bez puno direktnih prilika za pogotke. Domaći tim je od prvog sudijskog zvižduka pokazivao veću želju za pobjedom što se moglo vidjeti kroz veći posjed lopte i veći broj kreiranih poluprilika.

Prvu šansu imao je u 8. minuti napadač domaćih Dragan Došlo koji je sa 18 metara šutirao u gol gostiju ali je golman Tekstilca bio na visini zadatka. U 13. minuti bilježimo prodor gostiju preko Dujakovića po lijevoj strani ali njegov šut odlazi pored stative gola Bodiroge. To je ujedno bila najbolja šansa gostiju na današnjoj utakmici.
Ostatak meča je protekao u igri između dva šesnaesterca. Sve do 50. minute kada Došlo postiže, ispostaviće se na kraju pobjedonosni pogodak za FK Podrinje iz slobodnog udarca. 

U tri kola proljetnog nastavka lige FK Podrinje je zabilježio dvije pobjede osvojivši šest bodova, koliko su osvojili u čitavoj jesenjoj polusezoni. Novi stručni štab sa Borišom Bodirogom na čelu, uz dobru atmosferu u i oko kluba donijeli su novu energiju na terenu. Ostaje nam da vidimo da li će to biti dovoljno za ostanak FK Podrinje u Prvoj ligi RS.

Semberija info