VEČERAS IGRA RADNIK :: Semberija INFO ::

 

VEČERAS IGRA RADNIK


Dvije posljednje utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH bit će odigrane danas. Željezničar na Grbavici dočekuje Olimpik dok će Borac ugostiti Radnik u Banjoj Luci. Očigledno je da su domaći timovi favoriti s obzirom da im dolaze ekipe iz donjeg dijela tabele koje se grčevito bore za opstanak.

No, treba reći i da su domaćini pod određenim pritiskom, jer sve osim pobjeda ugrozilo bi njihove evropske ambicije. Željezničar je trenutno peti na tabeli PL BiH, Borac sedmi. A nekad jednostavno nije lako dobiti utakmice koje svi očekuju da dobijete…

Bijeljinci nemaju puno kalkulacija, cilj je ostati neporažen u gradu na Vrbasu. Trener ’’Plavih’’ Darko Nestorović nema većih problema oko sastava tima. Lakše povrijeđeni Miladin Filipović i Milan Vušurović trenirali su u laganijem ritmu od ostatka tima ali će biti u konkurenciji za utakmicu protiv Borca.

Sa druge strane Borac ima dosta problema s izostancima i povredama na startu drugog dijela sezone, a neće se to previše promijeniti ni u današnjoj utakmici. Izvjesno je da će na gol Banjalučana ponovo morati rezervni čuvar mreže Nikola Lakić. Dobre vijesti za trenera Borca Marka Maksimovića su da se u tim vraća dvojac Dino Ćorić i Siniša Dujaković dok su van stroja i dalje Marko Jovanović, Đorđe Milojević i Jovo Lukić.

- Igramo na domaćem terenu i imamo imperativ pobjede obzirom na postavljene ciljeve. Ipak, sa druge strane nas očekuje jedna dobra ekipa, predvođena stručnjakom koji kroz karijeru gaji specifičan stil igre. Radnik je ekipa koja će sigurno da bude čvrsta, agresivna," rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Utakmica sa Borcem igra se večeras sa početkom u 19:05 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport1.

Semberija info - I. Gutić