KIKS ZVIJEZDE 09, RUDAR OTIŠAO NA PLUS TRI :: Semberija INFO ::

 

KIKS ZVIJEZDE 09, RUDAR OTIŠAO NA PLUS TRI


Foto: fb.com/rudarprijedorfk
Vrlo uzbudljivo kolo u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, koje je i definitivno potvrdilo da će ovog proljeća biti dosta iznenađenja i da će trka za plasman u Premijer ligu BiH biti otvorena do samog kraja.
Lider na tabeli, prijedorski Rudar je trijumfalno prošao kroz Foču, pobijedivši Sutjesku sa 3:1, golovima Luke Kulenovića, Slavena Stjepanovića i Demira Jakupovića, dok je počasni pogodak za Fočake postigao Igor Mirković sa bijele tačke.

Zvijezda 09 iz Bijeljine poražena je na svom terenu i čak može da bude zadovoljna osvojenim bodom, s obzirom na to da je Sloga iz Doboja dva puta vodila, pogocima Obrada Starčevića i Saše Perića, dok se semberski tim vraćao golovima Ognjena Stjepanovića sa bijele tačke i Nikole Miloševića u 85. minutu.

Banjalučki Željezničar je potvrdio da trijumf u Prijedoru na startu proljeća nije bio nimalo slučajan, tako da su ovog puta deklasirali do sada trećeplasiranu Slobodu iz Novog Grada sa 5:1. Mladi Bojan Marković je ostvario het-trik, dok su preostale golove postigli Adonis Bilal i Aleksandar Petrović.

Leotar je izbio na treće mjesto tabele, zahvaljujući golu Danila Šipovca u 87. minutu, kojim su Trebinjci slavili protiv brčanskog Jedinstva.

Prva liga Republike Srpske - 17. kolo:

Modriča - Kozara 1:2
Drina /Zvornik/ - Podrinje 2:0
Borac /Kozarska Dubica/ - Slavija 1:1
Leotar - Jedinstvo /Brčko/ 1:0
Sutjeska - Rudar 1:3
Tekstilac - Ljubić 2:1
Željezničar /Banjaluka/ - Sloboda /Novi Grad/ 5:1
Zvijezda 09 - Sloga /Doboj/ 2:2

Tabela: Rudar Prijedor 35, Zvijezda 09 32, Leotar 30, Sloboda /Novi Grad/ 29, Tekstilac 27, Željezničar /Banjaluka/ 26, Modriča 24, Kozara i Sloga /Doboj/ po 23, Drina 22, Borac /Kozarska Dubica/ i Slavija po 20, Ljubić 19, Jedinstvo
/Brčko/ 14, Sutjeska /Foča/ 13 i Podrinje /Janja/ devet bodova.
 
(SRNA)