​Grci izjednačili, BiH posustala nakon isključenja Pjanića :: Semberija INFO ::

 

​Grci izjednačili, BiH posustala nakon isključenja Pjanića


Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke odigrali su utakmicu drugog kola J grupe kvalifikacija za EURO 2020. godine, a susret je završen rezultatom 2:2.

Fudbaleri BiH odlično su odigrali posebno prvih petnaestak minuta, kada su golovima Edina Višće i Miralema Pjanića došli do dva gola prednosti.

Od prve minute izabranici selektora Roberta Prosinečkog krenuli su silovito ka golu gostiju koji su djelovali potpuno zbunjeno pred napadima bh. selekcije. U 10. minuti Pjanić je izveo korner sa desne strane i ubacio na ivicu šesnaesterca gdje je natrčao Višća i iz drugog pokušaja uspio savladati golmana Vlachodimosa za vodstvo od 1:0.

Pet minuta kasnije bilo je 2:0. Pjanić je snažno šutirao iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, lopta je otišla u lijevi ugao golmana Vlachodimosa koji je ostao "ukopan" u mjestu.

Tek nakon primljena dva gola Grci su zaigrali nešto ofanzivnije, a prvu priliku su imali u 22. minutu preko Fortounisa, koji nije iskoristio ubacivanje Bakakisa prebacivši gol sa sedam metara. Desetak minuta kasnije pokušao je i Donis glavom, ali je Šehić sigurno intervenisao. Do kraja poluvremena Grci su bezuspješno pokušavali ugroziti gol reprezentacije BiH, dok su bh. fudbaleri u finišu propustili dvije prilike za novi pogodak.

U 64. minutu Grčka je smanjila iz penala na 2:1. Strijelac je Kostas Fortunis. Minut nakon penala Miralem Pjanić je dobio crveni karton. Nakon neopreznog starta bh. reprezentativac dobio je direktan crveni karton.

U 85. minutu Grčka stiže do poravnanja 2:2. Strijelac je rezervista Kolovos. 

Za reprezentaciju BiH u ovom meču igrali su: Šehić, Zukanović, Šunjić, Bičakčić, Kolašinac, Cimirot, Pjanić, Bešić, Duljević, Višća, Džeko.

Izvor: FENA/Nezavisne novine