Srbija ima umetnika, sreće i BOD protiv Portugala! :: Semberija INFO ::

 

Srbija ima umetnika, sreće i BOD protiv Portugala!


Foto: Tanjug/AP/Armando Franca
Hrabrost se isplatila - Srbija se iz Portugala vraća s osvojenim bodom koji će sigurno ohrabriti "orlove" u nastavku kvalifikacija. Briljirali su Dušan Tadić i Marko Dmitrović, Portugal se ispromašivao.
 
Ne, Srbija nije briljirala na "Da Lužu", ali iz ove utakmice se neće pamtiti greške u dodavanjima, malo panike i inicijativa Portugala, pamtiće se velika hrabrost "orlova" koji su u Lisabonu dali sve od sebe za veliki bod na startu kvalifikacija za EURO2020.
 
Pamtiće se i minijature magičnog Dušana Tadića, strelca sa "kreča" iz 7. minuta, kao i lavovska partija Marka Dmitrovića koji samo jedan šut nije mogao da zaustavi.
 
Bio je to projektil Danila Pereire koji je kao od šale prošao kroz našu oslabljenu sredinu terena i loptu poslao u rašlje. Pre i posle toga, njegovi saigrači su se prilično ispromašivali, a u 74. minutu nisu imali ni sreće, kada je arbitar Šimon Marčinjak poništio penal.
 
Antonio Rukavina je igrao rukom posle spuštene lopte glavom Andrea Silve, ali je uverljiv govor tela srpskih igrača i njegovog pomoćnika bio dovoljan da promeni odluku.
 
Nije to obeshrabrilo Portugalce koji su napali još jače do kraja utakmice i poslednju šansu imali preko Pepea u četvrtom minutu nadoknade, ali sreća je ovoga puta pratila hrabre i odvela "orlove" do uspešnog starta kvalifikacija.
 
Pa da ih i nastavimo u istom tonu!
 
PORTUGAL - SRBIJA 1:1 (1:1)

​Mondo