Liverpul poslao Bajern na remont, bravure Mesija! :: Semberija INFO ::

 

Liverpul poslao Bajern na remont, bravure Mesija!


Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su ukupnim rezultatom 3:1 savladali minhenski Bajern.

Izabranici Jirgena Klopa pobedili su Bavarce na njihovom terenu sa 3:1 i potpuno zasluženo su prošli u narednu fazu takmičenja.

Golove za "Redse" postigli su Sadio Mane u 26. i 84. minutu, i Virdžil Van Dajk u 68, dok je Bajern do pogotka došao zahvaljujući autogolu Džoela Matipa u 39.
 
Činilo se da ćemo gledati još jednu uspavanku jer ni Klop, a ni Kovač, nisu želeli da rizikuju na startu utakmice. Ipak, da tako ne bude pobrinuo se Manuel Nojer. Nemački čuvar mreže pogrešio je u 26. minutu, Mane je to iskoristio, prevario ga i time doneo prednost Liverpulu.
 
Pošto se prvi meč završio 0:0, ovo je značilo da Bajern mora da napada i postigne makar dva gola, ako hoće u četvrtfinale. Krenuli su nešto žustrije domaći fudbaleri i krajem poluvremena im se to isplatilo.
 
Gnabri je snažno šutirao, lopta je pogodila u stopalo Matipa i minhenski klub došao je do izjednačenja. Sa ovim rezultatom se otišlo na pauzu.
 
Znalo se da je Bajernu potreban pogodak i svi su mislili da će zbog toga ući veoma motivisano i odlučno u nastavak duela. Međutim, to se nije desilo.
 
Mihenski klub igrao je kao da je zadovoljan sa rezultatom 1:1, nije viđena nikakva inicijativa i Liverpul je znao kako to da kazni.
 
Prvo je Van Dajk nebeskim skokom savladao Nojera, a potom je Mane, drugim pogotkom na meču, zapečatio sudbinu Bajerna.
 
Milner je kod prvog gola laserski preciznim pasom pronašao Holanđanina, dok je Salah majstorski proigrao Senegalca za konačnih 3:1.
 
Niko Kovač, trener Bajerna, nije uspeo na pravi način da spremi ekipi i može se reći da ga je Jirgen Klop nadmudrio, i ne samo to, već mu je i održao lekciju.
 
Žreb za četvrtfinale Lige šampiona na programu je u petak od 12 časova.