SRBIJA KROZ TRILER IZBORILA ISTORIJSKI PLASMAN NA MUNDIJAL! :: Semberija INFO ::

 

SRBIJA KROZ TRILER IZBORILA ISTORIJSKI PLASMAN NA MUNDIJAL!


Foto: FSS
Futsaleri Srbije izborili su vizu za Svjetsko prvenstvo u Litvaniji 2021. godine.

Tim Gorana Ivančića remizirao je u revanšu baraža u Finskoj 5:5 (3:2) i drugi put donio Srbiji mjesto na planetarnom takmičenju, poslije devet godina i čuvene generacije Ace Kovačevića koja je igrala četvrtfinale.

Junak meča u Vanti bio je trostruki strijelac Jovan Lazarević koji je zbog suspenzije propustio prvi meč u Kragujevcu i trijumf Srbije ostvaren minimalnim rezultatom.

Upravo je pobjeda u hali "Jezero", bez primljenog gola, bila od krucijalnog značaja.

Srbija je gubila poslije prvih 20 minuta i činilo se da ih Finci imaju u šaci, posebno što je golman Nemanja Momčilović odbranio kazneni udarac sa 10 metara kapitenu Autiju.

A onda je na scenu stupila "devetka" Srbije i sa tri gola riješila sve dileme, iako je domaćin bio uporan do kraja.

Upravo je u tim kritičnim minutima pokazao da je nadolazeća zvijezda svetskog futsala i sa tri gola u kratkom razmaku pokazao da će ga Finci dobro zapamtiti.

Prvo je donio izjednačenje 2:2, nakon što je Finska preokrenula poslije pogotka Marka Pršića, a onda još jednom vratio "Orlove" tako što je "provozao" sjajnog golmana Savolainena za 3:3.

Praktično je sve bilo gotovo kada je u sopstvenoj režiji probio Finsku po sredini za 4:3 pred posljednji kvartal utakmice.

Finska je tada zaigrala na sve ili ništa, nije se predavao Autio, prije nego što je konačan udarac oko eliminacije zadao Stojković.

Na kraju su Finci izborili remi pogotkom 70 sekundi prije kraja, ali je uveliko bilo kasno.

Tako će Srbija biti dio elite zajedno sa majstorima iz Brazila, Španije, Portugala, Rusije, Argentine i drugih u odabranom društvu od samo 24 selekcije.
 
(B92)