„ĆORCI“ BORCA PROTIV RADNIKA, BRIGA PRED EGNATIJU :: Semberija INFO ::

 

„ĆORCI“ BORCA PROTIV RADNIKA, BRIGA PRED EGNATIJU


Ekipa Borca pred susret s Radnikom FOTO: FK Borac/N. Kulaga
U generalnoj probi pred prvi meč protiv albanske Egnatije (srijeda, 10. jul, Gradski stadion, 21 čas) fudbaleri Borca su na svom stadionu odigrali neriješeno i bez golova protiv bijeljinskog Radnika (0:0).
Utakmica je bila zatvorenog tipa, odigrana bez gledalaca, a izabranici trenera Mladena Žižovića naspram sebe su imali motivisanog i borbenog protivnika koji je mogao na kraju i do pobjede da susjajne prilike u 75. i 87. minutu iskoristili Ristanović i Albijanić. Iako prijateljska ova utakmica je izgledala kao prava prvenstvena, sa mnogo oštrih duela, prikazane borbenosti i požrtvovanja, pogotovo kod gostiju. Stekao se utisak da su domaćini igrali malo s rezervom, čuvajući se za meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv albanskog prvaka za sedam dana.
 
Radnik je u drugom poluvremenu zamijenio kompletnu ekipu koja je bila još borbenija od one koja je nastupila u prvom dijelu utakmice, a bio je ovo prvi test za Semberce od starta ppriprema prije nekoliko dana, dok je za Borac ovo bila četvrta prijateljska utakmica i drugi remi, uz dvije pobjede.
 
 Fudbaleri Radnika pred start meča FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Ispromašivali su se crveno-plavi, pogotovo u prvih 45 minuta kada su nepreciizni bili Stojan Vranješ, Jovo Lukić, Bart Majers (pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa), David Vuković u tri navrata i Damir Hrelja. U nastavku su pokušavali Sebastijan Erera Kardona, Srđan Grahovac iz slobodnjaka i ponovo Vuković, ali lopta jednostavno nije htjela u gol, pa je ostalo onih početnih 0:0, uz sjajno suđenje Dragana Petrovića, jednog od najboljih premijerligaških sudija svih vremena. U narednih sedam dana Banjalučani moraju da namjeste nišanske sprave ukoliko žele da pobijede i prođu Egnatiju.
 
 Kapiteni timova i sudije pred start susreta FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Borac je igrao u sastavu: Šiškovski, Kvržić (od 75. Karaklajić), Majers (od 75. Ćelić), Karolina, Herera Kardona, Grahovac, Čavić (od 67. Pihler), Vuković, Vranješ (od 67. Đajić), Hrelja (od 67. Kulašin), Lukić (od 67. Hasukić).

Radnik je utakmicu počeo u sastavu: Lakić, Gavrić, Pavlović, Josipović, Perišić, Vasić, Santrač, Amidžić, Maričić, Kruz, Došlo. Još su igrali: Samurović, Sivac, Janjić, Popadić, Jovanović, Albijanić, Ristanović, Karaman, Čamdžić.

(SportDC)