JOKIĆ RAZBIO MAJAMI I VODI 1:0 U FINALU! Somborac tripl-dablom uništio rivala :: Semberija INFO ::

 

JOKIĆ RAZBIO MAJAMI I VODI 1:0 U FINALU! Somborac tripl-dablom uništio rivala


FOTO: AP/Tanjug
Nikola Jokić je poveo 1:0 u NBA finalu sa svojim Denverom protiv Majamija.

Srpski košarkaš Nikola Jokić poveo je prethodne noći 1:0 u NBA finalu i sada ga još tri pobede dele od šampionskog prstena! Jokić je nastavio dominaciju na domaćem terenu sa svojim Denverom i bez većih problema su savladali Majami 104:93, a razlika je tokom najvećeg dela utakmice bića i veća od 11 poena razlike. Krajem treće deonice, Denver je vodio i 24 razlike da bi potom došlo do blagog opuštanja i čuvanja za drugi meč (nedelja, 2.30).
Nećemo vas iznenaditi ako kažemo da je Nikola Jokić bio i najbolji pojedinac utakmice sa upisanim tripl-dabl učinkom i to bez naročito velike potrebe da košgeterski dominira, pošto se prvenstveno odlučio da u igru uključi saigrače - i to je sjajno funkcionisalo.

Tako je Nikola Jokić meč završio sa 27 poena, 10 skokova i čak 14 asistencija za malo više od 40 minuta na parketu, a šutirao je fantastično (8/12). Ovoga puta su ga i sudije malo više poštovale nego što smo navikli, izgleda da su kritike urodile plodom, tako da je 12 puta odlazio na liniju za slobodna bacanja - i pogađao je 10 puta. Iako je igrao skoro celu utakmicu, napravio je samo jedan faul i dve izgubljene lopte!

Jokićeva partija je bila istorijska pošto je postao poslednji igrač u poslednjih 25 godina koji je za poluvreme NBA finala uspeo da upiše dabl-dabl (10 poena i 10 asistencija), s tim da postoji jedna razlika. Džejms je to uspeo u 42. utakmici u finalima, dok je Jokić to uradio na debiju!

Vredi istaći da je Jokić imao odličnu pomoć u Džamalu Mareju koji je upisao 26 poena i 10 asistencija, dok su još trojica bili dvocifreni. Aron Gordon je dodao 16, Majkl Porter još 14 i 13 skokova, a Brus Braun 10 poena. S druge strane Adebajo je predvodio goste sa 26 poena i 13 skokova, dok je lider tima - podbacio.

Džimi Batler je odigrao ispod svog nivoa i meč je završio sa 13 poena, sedam skokova i sedam asistencija, pa će se od njega mnogo više očekivati u drugom obračunu dva tima. Ukoliko ne bude mogao da ponovi igre iz mečeva sa Bostonom, Denver je ogroman favorit da seriju dobije mnogo lakše nego što se očekivalo, a sada su na dobrom putu da njihova franšiza prvi put u istoriji dođe do prstena.
 
(mondo)