Za tri sezone – od Druge lige RS do prvaka BiH! :: Semberija INFO ::

 

Za tri sezone – od Druge lige RS do prvaka BiH!


Mali fudbal, odnosno futsal prethodnih je godina bio neopravdano zanemaren u Bijeljini. Sve do 2020. godine i obnavljanja rada KMF „Radnik“. Entuzijasti i ljubitelji ovog sporta u Semberiji su tako vratili tradiciju igranja malog fudbala i što je još važnije, vratili su sve one fudbalere koje su sa uspjehom nastupali u futsal klubovima izvan Bijeljine.

U sezoni 2020/21. ekspresno su osvojili Drugu ligu Republike Srpske – grupa Istok. Bez ijednog poraza! Sljedeća sezona je Bijeljincima poslužila za prolazak kroz Prvu futsal ligu RS. U 18 kola Prve lige ostvarili su 13 pobjeda, jedan remi i četiri poraza i sa najboljom gol razlikom u ligi daleko iza sebe ostavili najveće konkurente iz Banjaluke i Trebinja. Na početku ove sezone su zaigrali u Premijer futsal ligi BiH uz klubove bogate tradicije i međunarodnog iskustva poput Salinesa, Mostara SG, Hercegovine, Sarajeva... Uprkos svemu, ekipa KMF „Radnik MD Shop“ ove sezone nikome nije davala pardona. Nakon 18 premijerligaških kola ostvarili su 14 pobjeda, tri remija i samo jedan poraz uz gol razliku 104 postignuta i 58 primljenih golova! Regularni dio Premijer lige BiH su završili na prvom mjestu u neizvjesnom foto finišu sa FC „Mostar SG“. Mostarci su prethodne dvije sezone suvereno vladali elitnim rangom bh. futsala osvajivši prvu poziciju sa 14 bodova razlike u odnosu na drugoplasirano GFC „Sarajevo“ (2021/22.) odnosno sa 12 bodova razlike u odnosu na FC „Salines“ sezonu ranije. Ove sezone su završili dva boda iza Radnika.



Nakon odigranih 18 kola uslijedio je plej of za prvaka Premijer lige BiH. Zahvaljujući prvom mjestu Bijeljinci su odmarali prvi krug plej ofa i u polufinalu dočekali ekipu MNK „Hercegovina“. Širokobriježani su najprije pobjeđeni u Bijeljini rezultatom 10:4 (Pavić tri, Marinković četiri, Džombić dva gola uz autogol gostiju) da bi u gostima Radnikovi futsaleri ovjerili pobjedu i sa 2:3 (Marinković dva gola i Arnautović) najavili istorijsko finale za prvaka BiH.

-Od 2020. godine, kada smo se ponovo okupili, imamo samo jedan cilj, a to je EVROPSKI RADNIK! Bez vas ovo sve ne bi bilo moguće, jer ste bili naša podrška sa tribine i zato smo tu gdje jesmo. Najljepša futsal priča dolazi iz Bijeljine. Zato danas svi obucite plavu ili bijelu majicu, ofarbajmo tribine našim bojama, ne štedite dlanove i grlo, jer neće biti lako. Idemo nikad jače po pobjedu i Evropu. Neka se dugo priča o ovom danu“, pred svaku utakmicu na domaćem terenu poručivali su svojim navijačima momci iz KMF „Radnik MD Shop“.


 
Finalna serija se igrala na tri dobijene utakmice. U prvom meču, odigranom 20. maja Mostarci su iznenadili, i nakon penala upisali prvu pobjedu. Rezultat je bio 5:6 a golove za Radnik su postigli Marinković (tri), Džombić (1) i Pavić (1). Četiri dana kasnije igrala se druga utakmica u kojoj Bijeljinci nisu kalkulisali. Odličnom igrom su onemogućili sve napade domaćina i rezultatom 1:4 poravnali seriju. Golove u Mostaru su postigli Marinković, Pavić, Arnautović i Ružičić. Treća utakmica je igrana 27. maja u Bijeljini. Prepuna dvorana u Račanskoj ulici je svjedočila odličnoj futsal predstavi u kojoj su futsaleri Radnika ostvarili drugu pobjedu i došli na korak do titule. Meč je završen rezultatom 6:5 (Džombić tri, Pavić dva i autogol) a četvrti, potencijalno odlučujući meč bio je na rasporedu sinoć, 31. maja. Svjesni važnosti meča futsaleri oba tima su odigrali veoma oprezno učinivši utakmicu u Mostaru ne toliko lijepom za oko. Rezultat je do polovine drugog poluvremena bio u egalu (2:2) da bi u završetku meča momci iz Bijeljine slomili otpor Mostaraca i sa još dva gola osigurali šampionsku titulu Premijer lige BiH. Golove za KMF „Radnik MD Shop“ postigli su Marinković, Pavlović, Rakić dok je pogodak kojim je zaključena bh. futsal sezona 2022/23. postigao Radnikov golman Ružičić.
 
Po završetku meča i osvojene titule prvaka Bosne i Hercegovine iz uprave KMF „Radnik MD Shop“ kratko su se oglasili na zvaničnoj facebook stranici kluba: „Hvala svima! Velika ljubav za vas! Ide Liga šampiona“.



Čast da tokom ove sezone nose dres KMF „Radnik MD Shop“ imali su Danijel Ružičić, Dragan Savić, Filip Pejić (golmani), Cvijetin Pavić (C), Miroslav Miljković, Davor Arnautović, Mirko Marinković, Stefan Rakić, Danijel Ćulum, Vladimir Džombić, Dejan Pavlović, Miljan Odžaklić, Perica Trifković, Nikola Vlačić, Daniel Jović, Filip Jovanović, Mihailo Trifković, Nemanja Rakić i Žarko Perković, Ognjen Marković i Sergej Jurošević.

(Semberija info)