PORODICA ĐOKOVIĆ: VJEROVALI SMO DA ĆE SPORT POBIJEDITI :: Semberija INFO ::

 

PORODICA ĐOKOVIĆ: VJEROVALI SMO DA ĆE SPORT POBIJEDITI


Foto
Porodica Đoković objavila je danas saopštenje u kome kažu da su veoma razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju, jer su vjerovali da će sport pobijediti.

Smatraju da ovdje "nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali".

- I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti. Vjerovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio; da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi "javni interesi" neće biti izgovor za odluku koja je doneta - kažu Đokovići.

U saopštenju se navodi da su ovo su teški trenuci, pogotovo za Novaka.

- Ono što moramo da uradimo svi, prije svega mi, kao njegova porodica, jeste da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bićemo tu da podijelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, vjeru u ovaj sport, prije svega u fer plej koji je ovdje u potpunosti izostao. Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio. Vjerujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vrijeme pokazati ono što je nesporno uvijek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovjek - navedeno je u saopštenju porodice Đoković.

(Tanjug)