Rukometna reprezentacija BiH plasirala se na Evropsko prvenstvo :: Semberija INFO ::

 

Rukometna reprezentacija BiH plasirala se na Evropsko prvenstvo


Фото - БХРТ

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine, iako je u Gracu poražena od selekcije Austrije rezultatom 27:23.

BiH je nakon današnjeg poraza od Austrije ipak se uspjela kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo, koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj, u januaru naredne godine.

Definitivno bolji ulazak Austrije u susret, koja nakon pet minuta igre ima vodstvo od 3:1. Nikola Prce je isključen na dva minuta.

Austrijanci dosta konkretniji i u napadu i odbrani. U 22. minuti BiH na dvije minute ostaje i bez Senjamina Burića, Austrija vodi 11:7.

U nastavku nešto bolja partija BiH, u redovima „zmajeva“ ističe sjajni Ivan Karačić, koji nakon jako lijepe akcije bilježi svoj treći pogodak, smanjuje razliku na tri.

Iako se ona povremeno smanjivala, Austrijanci su od samog početka uspijevali zadržati razliku od četiri gola, a tako je okončano i prvo poluvrijeme, 15:11.

Selektor Ivica Obrvan zasigurno ne može biti zadovoljan onim što su bh. reprezentativci pokazali u prvom poluvremenu, a nezadovoljstvo selektora BiH moglo se primijetiti i na prvom pozvanom tajmautu.

BiH u drugom poluvremenu nije uspjela pokazati nešto bolju igru od prvog dijela utakmice. Nakon dugo vremena BiH uspijeva smanjiti razliku na četiri gola u 26. minuti. Susret je okončan rezultatom 27:23.

Najefikasniji u BiH bio je Ibrahim Haseljić, koji je postigao šest golova.

BHRT