Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka: Bijeljina spektakularno dočekala bicikliste :: Semberija INFO ::

 

Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka: Bijeljina spektakularno dočekala bicikliste


Učesnici Četrnaeste međunarodne trke Banjaluka –  Beograd u petak u popodnevnim satima stigli su u Bijeljinu, čime su okončali prvu etapu ove trke. Na pobjedničko postolje popeo se biciklista Kaueljas Sančez Ksavier iz biciklističkog kluba „Kaha Rural“ iz Španije.



Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, pozdravivši učesnike ove trke, istakao je da su organizatori trke položili ispit, čak i u otežanim uslovima pandemije virusa korona.

„Vidjeli smo da na ovoj trci učestvuju takmičari iz dvadeset zemalja. To je veliki uspjeh i želim ovom prilikom da se svima zahvalim na učešću u trci, a posebno da se zahvalim pobjednicima iz Španije, ekipi „Kaha Rural“, koji su i pobjednici prve etape. Grad Bijeljina, kao evropski grad sporta za 2020. godinu čini sve, a već jedanaesti put učestvujemo u organizaciji ove trke, da ova trka bude iz godine u godinu masovnija i kvalitetnija. Bijeljina će uvijek stajati uz sport i uz biciklizam“, izjavio je gradonačelnik Mićić.



Pobjednik Prve etape Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, biciklista Kaueljo Sančez Ksavier izjavio je da su članovi njegove ekipe od početka željeli nametnuti žestok ritam i stići u završnicu trke.

„Imali smo tri ekipe koje su se borile sa nama. Staza je ravna i uspjeli smo dobrom organizacijom ekipe da dođemo do sprinta. Na kraju sam trijumfovao. U narednoj etapi biće teško, jer je to brdska etapa, ja sam sprinter, teško će biti sačuvati „Žutu majicu“. Borićemo se da dođemo do cilja i da ponovo osvojimo žutu majicu.
Vladimir Kuvalja, direktor ove trke izjavio je da je trka kroz Srbiju prošla izuzetno dobro, kao i ova etapa od Beograda do Bijeljine.



„Bilo je lijepo u prepunom Beogradu, prošli smo kroz prepun Obrenovac i Šabac. Nisam očekivao ovakav spektakularan doček u Bijeljini. Zahvaljujem svim ljudima koji su pomogli organizaciju ove trke. Ovo je promocija i gradova kroz koje takmičari prolaze“, izjavio je Vladimir Kuvalja.

Semberija info - Lj.Ljubojević