FK SLOGA 94 BIJELjINA - FK GRAĐANSKI BIJELjINA 3 - 3 (1 - 1) :: Semberija INFO ::

 

FK SLOGA 94 BIJELjINA - FK GRAĐANSKI BIJELjINA 3 - 3 (1 - 1)


Nakon 85 dana bez fudbala, a sve to kao poslijedice epidemije korona virusa, naš tim je odigrao test utakmicu protiv ekipe FK "Sloga 94" Bijeljina. Od početka je bilo primjetno da su momci iz obadvije ekipe željni igre, ta da će to biti odločna provjera, te da će treneri obadvije ekipe vidjeti svoje igrače u najboljem izdanju. U prvih 15 minuta je protivničke ekipa zagospodarila sredinom terena, te su se redale sanše pred našim golim, ali danas odlično Igor Stevanović, golman naše ekipe, je u više navrata spasao svoj gol, te je par 100%-tnih šansi FK "Sloga 94" uspio osujetiti. Ipak, danas odlični djelilac pravde u 20. minutu pokazuje na bijelju tačku i protivnici vode 1-0. Do poluvremena sudijska trojka je pokazala jos jednom na bijelu tačku i rezultat je poravnja na 1-1.
 
Početkom drugog poluvremena stručni štab naše ekipe (Mirza Junuzović i Goran Miletić) je izvržio trostruku izmjenu. U desetoj minuti nastavka odličan prodor Aleksandra Kunovca po desnoj strani i protivnički igrač nije mogao ništa drugo, nego da ga sruši u njihovom šesnaestercu i sudija pokazuje treci put na bijelu tačku, 2-1 za naš tim. Vrlo brzo protivnička ekipa postiže izjednačujući pogodak. Nastavak drugog poluvremena se igrao između dva šesnaesterca, da bi pred kraj utakmice obadvije ekipe postigle po još jedan pogodak. Prvo je FK "Sloga 94" postigla pogodak iz četvrtog jadanaesterca na današnjoj utakmici, a FK "Građanski" je izjednačio u sudijskoj nadoknadi, nakon sjajnog prodora i centaršuta Velibora Skoče, Danijel Obrenović je izvrsnim udarcem glavom savladao domaćeg golmana, te postavio konačan rezultat današnjeg susreta.
 
Još ćemo naglasiti da je u današnjoj utakmici za naš tim nastupio Marko Tešić, igrač 1991. godište, rođen u Cirihu (Švicarska), a bivši fudbaler FK "Lokomotiva " Brčko, te bivši kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je izrazio želju da u budućnosti nastupa za naš tim FK "Građanski".