RADNIK CILjA VRH, ZVIJEZDA NADU ZA OPSTANAK :: Semberija INFO ::

 

RADNIK CILjA VRH, ZVIJEZDA NADU ZA OPSTANAK


U bijeljinski gradski derbi Radnik i Zvijezda 09 ulaze sa različitim ambicijama, jer se stariji premijerligaš bori za povratak u vrh tabele, a tim iz Etno sela “Stanišići” je čvrsto prikovan za dno tabele i ima sve manje šansi za opstanak.

U prva dva proljećna kola izabranici Slavka Petrovića su upisali dva remija i traže prvu pobjedu u nastavku sezone, dok Zvijezda 09 nije još osvojila nijedan proljećni bod.

Defanzivac Radnika Slaviša Radović optimista je pred gradski derbi, ali ističe da su mečevi sa Zvijezdom 09 uvek neizvjesni i da bez obzira na trenutni plasman njegova ekipa mora pružiti maksimum.

– Ove utakmice su najteže i moramo da prolijemo puno znoja ukoliko želimo da uknjižimo tri boda. U prošlom kolu u Zenici smo odigrali nešto slabije od očekivanog i u gradskom derbiju želimo da pokažemo da je to bila prolazna slabost. Moramo da pokušamo nametnuti svoj tempo i da se borimo za svaku loptu. Sa tri boda bi donekle ispunili bodovni plan u prva tri prolećna kola, dok bi sve ostalo bilo daleko od očekivnog. Imamo dosta kadrovskih problema i zbog žutih kartona u timu neće biti Ivana Šuberta, a Nikola Popara je povrijeđen – rekao je Radović.

Pored Šuberta i Popare pod znakom pitanja su Demir Peco i Miloš Plavšić.
 
Napadač Zvijezde 09 Ognjen Đelmić, koji je nosio i dres Radnika, ističe da će domaći tim biti favorit, ali da će njegova ekipa učiniti sve kako bi pobedom ostala u trci za opstanak.

– Stanje na tabeli jasno pokazuje da je Radnik favorit, a igra na domaćem terenu na kome ove sezone bodove nisu uzimali ni timovi iz samog vrha tabele. Odlično se međusobno poznajemo i ne bi smjelo biti iznenađenja. Tačno znamo odakle nam prijeti najveća opasnost i koje su najveće mane Radnika, međutim to moramo i praktično da odradimo na terenu. Njihova najveća prednost je uigranost i činjenica da okosnicu tima nisu mijenjali nekoliko sezona. Imaju nekoliko pojedinaca koji mogu da riješe meč, međutim ako mi odigramo onako kako možemo i greške smanjimo na minimum, povoljan rezultat ne bi trebalo da izostane. Imali smo puno problema oko sastava tima u prva dva proljećna kolai još uvijek je neizvjesno koji sastav će da istrči na teren – rekao je Đelmić.

Dva bijeljinska tima su se do sada srela četiri puta u Premijer ligi BiH, a Radnik je mnogo uspješniji. Ostvario je dvije pobjede , dva susreta su završena bez pobjednika, a gol razlika je 6:2 u korist starijeg kluba.

Premijer liga BiH, 20. kolo

Subota, 15 časova:

Radnik – Zvjezda 09
Sloboda – Čelik
Subota, 18 časova:
Sarajevo – Mladost
Nedjelja, 14.30 časova:
Velež – Borac

Nedelja, 18 časova:
 
Željezničar – Tuzla Siti
Široki Brijeg – Zrinjski

(srpskainfo.com)