SENIORI KK UNSU TREĆA NAJBOLjA EKIPA U BORBAMA U RS - UKUPNO ČETIRI MEDALjE U BANjA LUCI :: Semberija INFO ::

 

SENIORI KK UNSU TREĆA NAJBOLjA EKIPA U BORBAMA U RS - UKUPNO ČETIRI MEDALjE U BANjA LUCI


U nedjelju u Banja luci, u organizaciji karate saveza Republike Srpske i tehničkoj organizaciji ukk."Sinđelić" održano je seniorsko pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Srpske.
 
Takmičenje se odvijalo u obe discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji, kako pojedinačno tako i ekipno.
 
Naš klub nastupio je u muškj konkurenciji pojedinačno u tri težinske kategorije, a pored toga, na što smo jako ponosni i u ekipnoj konkurenciji u borbama. Sobzirim, da smo po prvi put nakon pet godina od osnivanja kluba nastupili u zvaničnoj seniorskoj konkurenciji rezultati koje smo postigli više su nego zadovoljavajući.

U konkurenciji 16 klubova sa oko 70 takmičara i takmičarki ostvarili smo maksimalan učinak osvajanjem četiri odličja. U pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji (-67) Aleksandar Ivković osvojio je srebrnu medalju i tako kao najmlađi u toj kategoriji ponio titulu seniorskog vicešampiona Republike Srpske. U kategoriji (-60) Obrad Đurić zauzeo je treće mjesto, dok je u kategoriji (84+) takođe treće mjesto zauzeo Saša Nedić. Moramo podsjetiti da je Nedić aktuelni prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u konkurenciji mlađih seniora do 21 godine.

Posebno želimo istaći nastup naše seniorske ekipe u borbama u ekipnom dijelu, u kojem je naš klub zauzeo treće mjesto i bio jedini učesnik u ovoj kategoriji van Banja Luke. Na prvom mjestu ekipnu titulu klubskog prvaka Srpske odbranio je kk."Sinđelić", drugo mjesto pripalo je ekipi kk."Energija", dok je još jedno treće mjesto pripalo ekipi kk. "Šesnaesta". U Generalnom plasmanu Prvenstva naš klub je zauzeo osmo mjesto sa 5 bodova.
 
Karate klub "UNSU" je ovim nastupima ispunio dugogodišnji cilj, a to je da u svojim redovima ima zastupljene sve uzrasne kategorije. Nakon ovog prvenstva možemo reći da imamo treću najbolju seniorsku ekipu u Republici Srpskoj i da smo, uzimajući plasmane našeg kluba na svim zvaničnim prvenstvima od regionalnig do Državnog, poslednje dvije godine najuspješniji karate klub iz Bijeljine.

Narednog vikenda naše seniore očekuje Državno pojedinačno i ekipno prvenstvo u Sarajevu.