Đoković i Beker opet zajedno? :: Semberija INFO ::

 

Đoković i Beker opet zajedno?


Некада

BRIZBEJN - Najbolji srpski teniser Novak Đoković prvi zvanični nastup ove godine ima danas, na ATP kupu u Australiji.

Njegov jučerašnji trening ne bi bio ništa posebno da se tokom njega nije pojavilo dobro poznato lice. Legendarni Nijemac Boris Beker bio je sa Đokovićem, ali nije poznato da li je došao samo u prijateljsku posjetu ili će ponovo biti dio njegovog stručnog štaba. Beker je trenirao Đokovića od 2014. do 2016. godine kada su prekinuli saradnju, a u tom periodu Srbin je stigao do šest titula na grend slem turnirima, kao i 14 pehara iz masters serije. Prvi protivnik Đokovića na ATP kupu, koji predstavlja takmičenje reprezentacija, biće Kevin Anderson iz Južnoafričke Republike sutra od deset časova. Dva dana nakon toga igraće protiv Gaela Monfisa iz Francuske u istom terminu, dok će u noći sa 7. na 8. januar od 2.30 odmjeriti snage sa Kristijanom Garinom iz Čilea.

- Provodimo kvalitetno vreme zajedno. To i jeste koncept ovog takmičenja. Dobili smo priliku da kao tim predstavljamo svoju zemlju, što nije tako često tokom sezone. To je ono što vam daje energiju, motivaciju. Svi momci koji su tu su mi i prijatelji privatno. Zanimljivo je na terenu, odlično treniramo, ali se i družimo - rekao je Đoković.

Nastup na novoustanovljenom takmičenju biće mu dobro zagrijavanje za prvi grend slem sezone, koji počinje 20. januara u Melburnu, gdje brani titulu. Ipak, prije toga učestvovaće na turniru u Adelejdu.

- Dugo nisam sezonu počeo u Australiji. Obično sam bio u Kataru. Ipak, mislim da ovo može da mi poveća šanse da ostvarim uspeh u Melburnu. Stigao sam dosta ranije, imaću vremena da se aklimatizujem - kazao je Đoković.

Jasno je da će tokom ove godine biti koncentrisan na četiri najveća turnira, kao i Olimpijske igre u Tokiju, a nekada osmi teniser svijeta Mark Filipusis smatra da na vrhu ATP liste neće biti puno promjena u odnosu na 2019. godinu.

- Ne bih se usudio da kažem da će se Nadalova i Đokovićeva dominacija završiti u 2020. godini. Đoković djeluje jako i ima još tri do četiri godine na vrhunskom nivou ako bude zdrav. I Nadal djeluje brzo, mislim da neće posustati u narednih godinu-dvije - kazao je Australijanac.

Koale

Srpski tim na ATP kupu posjetio je veliki botanički park, utočište za koale u Brizbejnu. Novak Đoković, Dušan Lajović, Nikola Milojević, Nikola Ćaćić i Viktor Troicki bili su u posjeti centru, a Novak je rekao koliko je bitno podići svijest ljudi o zaštiti životinja. Pored ozbiljnih treninga Novak ima vremena i za one malo manje ozbiljne. Na društvene mreže postavio je snimak na kojem sa bratom Markom trenira i pleše istovremeno.

Agencije/Glas Srpske