Područna fudbalska liga Republike Srpske grupa Semberija: FK Proleter - Borba za opstanak prioritet :: Semberija INFO ::

 

Područna fudbalska liga Republike Srpske grupa Semberija: FK Proleter - Borba za opstanak prioritet


ФК Пролетер, Рухотина-Јоховац
Ruhotina Johovac: FK Proleter se nekad takmičio u Regionalnoj ligi grupa Istok, a danas je član Područne lige Republike Srpske grupa Semberija. Inače, ovaj klub je poznat po tome što je u njemu karijeru počeo internacionalac Savo Milošević koji je ovdje i rođen.

Mora se priznati da je i ovdje fudbal dobro napredovao jer su stvoreni dobri uslovi. Izgrađen je prelijepi  stadion koji je jedan od najljepših u Semberiji, a pri klubu radi i Omladinska škola.

U jesenjem dijelu ekipa Proletera je igrala promjenljivo tako da je zauzeto 10. mjesto sa 14 bodova uz bilans: 4 pobjede, 2 remija i 7 poraza i gol razliku 18:32.

"Protekle sezone smo se borili za opstanak i izborili ga. Nadali smo se boljem plasmanu ali nismo uspjeli. Ne smijemo da pokleknemo i na proljeće nam je prioritet opstanak jer ova liga je za nas najbolja. Igrački kadar će ostati na okupu, možda neko novi i dođe i ja se nadam  da će proljeće biti uspješnije" kaže Mićo Ivanović član uprave.

Jedan od najboljih i najiskusnijih igrača je napadač Čedo Stevanović. "Neki mlađi igrači se nisu uklopili u ekipu, ali i oni su sad stekli određeno iskustvo pa će na proljeće biti bolji. Pripreme moraju biti dobro sprovedene, atmosferu, koja je pozitivna, moramo zadržatu. Ja sam optimista i mislim da opstanak ne dolazi u pitanje," kaže Stevanović.
                                                                                   
​Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević