Područna liga Republike Srpske grupa Istok: Ambicije FK Ljeskovac :: Semberija INFO ::

 

Područna liga Republike Srpske grupa Istok: Ambicije FK Ljeskovac


ФК Љесковац из Љесковца
Ljeskovac: Fudbalski sport je vrlo popularan u ovom semberskom selu nadomak Bijeljine. Istoimeni fudbalski klub se takmiči u Prvoj OL grupa Istok. Proteklih sezona ekipa je uvijek bila u vrhu tabele, ali u viši rang je uvijek odlazio neko drugi.

Jesenja polusezona je završena na drugom mjestu sa 23 osvojena boda, uz bilans: 7 pobjeda, 2 remija i 1 poraz, sa gol razlikom 32:13. To je samo za 2 boda manje od lidera Drine iz Batra. U klubu su zadovoljni i smatraju da je ova prednost nadoknadiva.

"Imamo dobru i kvalitetnu ekipu koja je dobro uigrana i koja se na proljeće može boriti sa Drinom za prvaka koji vodi u Područnu ligu gde nam je inače po kvalitetu i mjesto. Neće biti lako, ali mislim da smo u ovom momentu kvalitetniji. U ekipi imamo i nekoliko mladih igrača koji su već stasali, a taj trend podmlađivanja moramo i nastaviti. Ja sam optimista, vjerujem u svoje saigrače da možemo to i ostvariti," kaže Danijel Dražić jedan od najboljih igrača ovog kluba, a i ove lige.

Treba reći da su ovdje stvoreni dobri uslovi za rad,  a infrastruktura je takođe dovoljna za viši rang. Najbolji strijelci u jesenjoj polusezoni su: Ranko Vuković sa 12 i Ivica Tonković sa 5 postignutih golova.

 Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević