EKSKLUZIVNO! SVEMIRSKA MARAKANA: OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI ZVEZDIN STADION (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

EKSKLUZIVNO! SVEMIRSKA MARAKANA: OVAKO ĆE IZGLEDATI NOVI ZVEZDIN STADION (FOTO)


FOTO: IES/CREW
U korak sa Evropom! Crvena zvezda gradi moderno zdanje u naredne dve godine. Direktor kluba Zvezdan Terzić najavio velike investicione poduhvate.

Crvena zvezda je u toku s evropskim trendovima! Sportski rezultat prati infrastruktura, a najava generalnog direktora Zvezdan Terzića da će šampion Evrope i sveta iz 1991. godine graditi novi stadion naišla je na veliku pažnju javnosti.

Investicija od 200.000.000 evra trebalo bi da donese velelepno zdanje koje će biti nešto posebno, ne samo u Srbiji već i regionu. Ono što je najvažnije, stadion ostaje u Ljutice Bogdana, na svom mestu, samo će biti ultramoderan, po svim standardima UEFA, na zemljištu od 16,5 hektara čiji je vlasnik Crvena zvezda.
 
FOTO: IES/CREW

- Najbliži smo rešenju da budući stadion ima kapacitet od 42.000 gledalaca jer takvo rešenje vidimo kao najoptimalnije ako se uzmu u obzir cena izgradnje, period trajanja građevinskih radova i potrebe kluba kao što je FK Crvena zvezda. Sve to zahteva investiciju od približno 200 miliona evra - rekao je Zvezdan Terzić za Kurir, a potom nastavio:

 


Modernizacija Pokretni krov
 

Ceo novi stadion „Rajko Mitić“ trebalo bi da bude prekriven novim krovom, koji bi bio fleksibilan, to jest mogao bi po potrebi da se otvara i zatvara. Publika bi na novom stadionu imala vrhunsku uslugu, kako na sportskim priredbama, tako i u pratećim stvarima, poput usluge u jelu i piću, ali i mogućnost razgledanja tribina, trofejne sale, svlačionica...
 


- Konačnu reč o idejnom i izvođačkom projekta bi dao investitor u skladu sa standardima FIFA i UEFA. Cilj nam je da stadion bude u funkciji tokom cele godine, 365 dana. Planirano je da nakon pribavljanja građevinske dozvole sama izgradnja traje dve do tri godine. Cilj je da definišemo model same izgradnje koji će omogućiti Zvezdi da tokom perioda izgradnje novog stadiona u najvećoj mogućoj meri koristi stadion „Rajko Mitić“.
 

FOTO: IES/CREW
 
Kurir saznaje da čelnici Crvene zvezde ispred sebe imaju pet idejnih rešenja za novi stadion, sa atletskom stazom i bez nje. Ukoliko se Crvena zvezda odluči za stadion bez atletske staze, prvo će se rekonstruisati istočna tribina, a potom južna i na kraju severna. Zapad se neće dirati, samo će biti spušten do terena. Na sve tri tribine biće izvođeni veliki radovi, posebno na istočnoj.
 

FOTO: IES/CREW

Radiće se etapno, a za sve vreme radova na stadionu će biti igrane utakmice. - Želja svih nas u Crvenoj zvezdi je da se osavremenimo, da pratimo moderne tokove u Evropi. Uprava tako razmišlja i hvala im na tome. Detalji se još razrađuju i nije još pravo vreme da dođu u javnost, jer još ništa nije definitivno. Čim to bude završeno, biće organizovana konferencija, a predsednik Mijailović će obelodaniti kako će izgledati naš novi stadion. O tome kakvo će to zdanje biti mogu da zaintrigiram javnost. Bićemo prvi, ne samo u Srbiji već u regionu - rekao je za Kurir Miodrag Ćorović, direktor stadiona „Rajko Mitić“.

(kurir.rs)