Druga fudbalska liga Republike Srpske grupa Istok: U Proleteru ipak zadovoljni :: Semberija INFO ::

 

Druga fudbalska liga Republike Srpske grupa Istok: U Proleteru ipak zadovoljni


ФК Пролетер из Дворова
Dvorovi: U završenoj jesenjoj polusezoni fudbaleri Proletera iz Dvorova zauzeli su 9. mjesto sa 20 osvojenih bodova uz bilans: 6 pobjeda, 2 remija, 7 poraza i gol razliku 20:18. Na početku sezone najavljivane su ambicije  za gornji dio.

"Neki kiksevi na našem terenu su nas koštali da nije ostvareno planirano. Ipak moramo biti zadovoljni jer je načinjen  napredak u odnosu na proteklu sezonu. U prvi sastav su prekomandovani još neki mladi igrači i to ćemo činiti stalno. Igrači su na odmoru, a proljeće ćemo dočekati spremniji i realno govoreći naše mjesto je među prvih pet ekipa.
Želimo sve igrače zadržati, a možda angažovati i neke nove, ali u prvom redu mlade i talentovane.
Pored seniora zadovoljni smo i rezultatiima naših mladih selekcija kao i radom škole fudbala koju predvodi Dragan Matić, veliki zaljubljenik u rad sa mladima, koji je uvijek na raspolaganju da pomogne i seniorima i treneru Miloradu Saviću u radu," kaže predsjednik kluba Dragiša Đurić.

U Proleteru ne žele nikog posebno isticati, ali ni kritikovati.
Najbolji strijelci su: Nikola Borenović sa 4, te Milorad Dupor i Aleksandar Maksimović sa po 3 data gola.

Prema ocijeni navijača, a i sportskih radnika, dolazak Milorada Savića-Zeke za trenera je bio pravi potez uprave jer se veliki napredak u radu osjetio u svim segmentima.

"Došao sam da pomognem jer je klub bio u maloj krizi. Doveli smo 2-3  iskusnija igrača, a nekoliko mladih je takođe zadovoljilo. Zadovoljan sam i disciplinom kao i radom na treninzima, ali uvijek može bolje.
Vjerujem da će proljeće biti uspješnije i da će plasman na kraju prvenstva biti bolji," kaže trener Milorad Savić-Zeko.

Ekipu je kao kapiten predvodio golman Petar Simojlović koji je tu ulogu obavio vrlo uspješno. On je jedan od najboljih golmana u ovoj ligi i dao je svoj veliki doprinos napretku kluba.

"Počastvovan sam time što sam kapiten, a ta odgovornost u ekipi je velika. Uvek nailazim na razumijevanja saigrača kako na treninzima tako i u igri. Zadovoljan sam i time što sam trener u mlađim selekcijama. Dijelim mišljenje predsjednika i trenera da uvijek može bolje i ja sam optimista što se tiče proljeća da će biti uspješnije," kaže Petar Simojlović.
                                                                                         
​Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević