Okončana je jesenja polusezona u Omladinskoj kvalitetnoj ligi FS RS Istok za pionire: Drini jesenje počasti :: Semberija INFO ::

 

Okončana je jesenja polusezona u Omladinskoj kvalitetnoj ligi FS RS Istok za pionire: Drini jesenje počasti


Zvornik: Okončana je jesenja polusezona u Omladinskoj kvalitetnoj ligi FS RS - Istok za pionire. Nastupilo je deset ekipa, a jesenja titula je, prema očekivanjima i prognozama, pripala ekipi Drine iz Zvornika koja ima 6 bodova prednosti ispred drugoplasirane Iličke 01 iz Brčkog. Planove Zvorničana još mogu da pomrse trećeplasirano Jedinstvo iz Brčkog i Borac iz Šamca koji je na četvrtom mjestu.

Ostale ekipe igraju prvenstvo radi prestiža, a neki i radi moranja. Znatno više se očekivalo od Podrinja iz Janje. Razočarenje je plasman Lokomotive iz Brčkog i Radnika iz Bijeljine. Proljetna sezona je prilika za sve za nova dokazivanja i bolji plasman.

Plasman na kraju jesenjeg dijela prvenstva:
Drina (Zvornik) 25, Ilička 01 (Brčko) 19, Jedinstvo (Brčko) 18, Borac (Šamac) 16, Zenit (Bijeljina), Rudar 1925 (Ugljevik) 11, Sloboda (Donji Zagoni), Podrinje (Janja) 9, Lokomotiva (Brčko) 5, Radnik (Bijeljina) 4 boda.

Najbolji strijelci su: Nemanja Božić (Jedinstvo Brčko)  sa 15, Aldin Šuvalić (Jedinstvo Brčko)  sa 10 i Nikola Topalović (Ilička 01 Brčko) sa 8 postignutih golova.

U Drini ističu da su za uspjeh zaslužni svi igrači, trener Srđan Ešpek i ostali koji rade sa mlađim kategorijama.
                                                                                           
​Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević