ODRŽAN TREĆI MEĐUNARODNI TURNIR KOŠARKE U KOLICIMA: Bijeljinska publika uživala u dobroj i borbenoj košarci :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN TREĆI MEĐUNARODNI TURNIR KOŠARKE U KOLICIMA: Bijeljinska publika uživala u dobroj i borbenoj košarci


U sali Osnovne škole ,,Vuk Karadžić“, u nedelju trećeg novembra, održan je  3. Međunarodni turnir košarke u kolicima ,,Sport bez granica“. Snage su odmjerili klub iz Bijeljine, te gosti ,,Singidunum“ iz Beograda i ,,Levski“ iz Sofije. 

Košarkaški klub u kolicima ,,Bijeljina“ je, u saradnji sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Gradskom upravom grada Bijeljine, uspješno, po treći put, organizovao turnir košarke u kolicima. Turnir je svečano otvorio zamjenik ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović, a publika je uživala u dobroj i borbenoj košarci, naročito u posljednjoj utakmici koja se igrala ,,na jednu loptu“.



-Kao i prošli put, pozvali smo najbolje ekipe iz regiona. Pored nas, domaćina, učestvovali su BKHU ,,Levski“ iz Sofije i KKK ,,Singidunum“ iz Beograda, inače aktuelni prvaci svojih država, Bugarske i Srbije. Sa ekipom ,,Levski“ doputovali su i članovi njihovih porodica, njih oko desetak. Nadamo se da su imali zanimljiv vikend u našem gradu, izjavio je Boris Cvjetković, igrač i član Upravnog odbora KKK ,,Bijeljina“.

Na terenu su snage prvo odmjerili KKK ,,Bijeljina“ i BKHU ,,Levski“, a utakmica je završena pobjedom domaćina, rezultatom 55:31. U drugoj utakmici turnira sastali su se BKHU ,,Levski“ i KKK ,,Singidunum“, a pobjeda je, rezultatom 65:43, pripala Bugarima. U trećoj utakmici, u kojoj su odmjerili snage KKK ,,Bijeljina“ i  KKK ,,Singidunum“, bijeljinska ekipa uspjele je ponovo da izvojuje pobjedu. Rezultat je tijesan, pobijedili su sa tri koša razlike- postigli su 58 koševa, a primili 53.

Plasman koje su ekipe zauzele na Trećem međunarodnom turniru košarke u kolicima je sljedeći: prvo mjesto pripalo je KKK ,,Bijeljina“ iz Bijeljine, drugoplasirana je ekipa KKK ,,Singidunum“ iz Beograda, a na trećem mjestu je  BKHU ,,Levski“ iz Sofije.

-Zahvaljujemo se gostima na fer i sportskom nadmetanju, a publici na podršci, izjavio je nakon turnira Boris Cvjetković, istakavši da je košarkašima u kolicima važno da pokažu svoj kvalitet i da imaju osjećaj da pripadaju jednoj grupi ljudi gdje su jednaki sa ostalima.  

Semberija INFO/ M. Rešidović