GRADSKI DERBI PRIPAO RADNIKU :: Semberija INFO ::

 

GRADSKI DERBI PRIPAO RADNIKU


Radnik je kao gost u 11. kolu Premijer lige BiH savladao Zvijezdu 09 rezultatom 4:1.

Nije u prvom poluvremenu viđena previše lijepa igra u Ugljeviku, ali je ipak postignut jedan gol.

Zvijezda je ta koja je u 21. minuti stigla do prednosti. Correia oduzima loptu Vasiću i centrira u kazneni prostor, nespretno reaguje Radović i pogađa vlastitu mrežu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Radnik je potom krenuo malo ofanzivnije prema protivničkom golu, ali gosti nisu uspijevali da stvore pravu šansu koja bi ih dovela do gola.

Domaći su nakon pola sata igre ostali sa igračem manje nakon što je isključen Ognjen Đelmić, ali Radnik do kraja prvog dijela prednost igrača više ne koristi i na odmor Zvijezda odlazi vodstvom od 1:0.

Gosti u nastavku kreću po preokret, ali imali su ogromne probleme da stvore pravu šansu. Ipak, u 56. minuti Plavšić koristi slobodan prostor i udarcem sa 20-ak metara pogađa mrežu Zvijezde za izjednačenje rezultata na 1:1.

Radnik do potpunog preokreta stiže u 70. minuti. Sve je napravio Demir Peco, a rezervista Bradonjić pogađa za 1:2.

Potom domaći ostaju i bez Jankovića koji je dobio direktan crveni karton, a iz slobodnjaka Slaviša Radović fantastično šutira, ali pogađa okvir gola.

Ipak, mreža domaćet tima se treći put trese u 80. minuti kada Bradonjić pogađa za 1:3. Isti igrač je u 88. minuti pogodio za konačnih 1:4. Dvije asistencije je upisao Slaviša Radović koji je tako ispravio autogol kojeg je postigao.

(sportsport.ba)