EVROPSKO PRVENSTVO U ODBOJCI: Srbija je opet šampion Evrope! :: Semberija INFO ::

 

EVROPSKO PRVENSTVO U ODBOJCI: Srbija je opet šampion Evrope!


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju i ponovo je postala šampion Evrope, pošto je večeras u finalu Evropskog prvenstva pobijedila domaću selekciju Turske 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25,15:13).

Izabranice Zorana Tezića odbranile su titulu osvojenu prije dvije godine na EP u Azerbejdžanu i Gruziji, osvojivši ukupno trećo zlato za Srbiju na prvenstvima Starog kontinenta.

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na posljednja tri velika takmičenja: na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svjetskom šampionatu (2018).

Nove-stare šampionke poslije velike borbe i mnogo preokreta savladale su domaćina, koji je imao veliku podršku sa tribina.

Poslije izgubljenog prvog seta, aktuelne svjetske šampionke dobile su naredna dva, u četvrtom su izgubile prednost, ali su u taj-brejku još jednom pokazale zašto su trenutno najdominantnija odbojkaška selekcija.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović zabilježila jedan manje.

Bronzanu medalju osvojile su Italijanke, koje su borbi za treće mjesto savladale Poljsku rezultatom 3-0.

Tanjug/Nezavisne novine