PREBAČENA STOTKA PROTIV ANGOLE. EGZIBICIJA SRBJE NA STARTU SVJETSKOG PRVENSTVA :: Semberija INFO ::

 

PREBAČENA STOTKA PROTIV ANGOLE. EGZIBICIJA SRBJE NA STARTU SVJETSKOG PRVENSTVA


Foto: Fiba/PROMO
Košarkaši Srbije trijumfalno su startovali na Svjetskom prvenstvu. Dugo smo čekali prvi nastup Đorđevićevih Orlova, a oni su na najbolji način protiv, za njih slabašne Angole, odigrali simultanku nakon koje su slavili pobjedu rezultatom 105:59.

Od samog početka Srbija je bila sajna, dominantna, lepršava, a u pojedinim momentima egzibicijama su srpski košarkaši dizali publiku na noge.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 24 poena, a po 14 su dodali Nikola Jokić i Nikola Milutinov. Dva manje postigao je Boban Marjanović.

Saša Đorđević odlično je podijelio minutažu, a u timu nije bilo Nemanje Bjelice. Prema posljednjim informacijama on bi već danas trebalo da se priključi normalnom radu sa ekipom jer se ne radi o težoj povredi, ali su u stručnom štabu odlučili da ništa ne rizikuju u duelu protiv Angole.

Narednu utakmicu Srbija igra protiv Filipina, u ponedjeljak, 2. septembra,  a u grupi sa Srbojom nalazi se još selekcija Italije.

U nastavku Svjetskog prvensva formiraju se nove grupe gdje će biti takođe četiri tima, a nakon toga po dvije najbolje reprezentacije idu u četvrtfinale. U novoj grupi ekipe će igrati po dvije utakmice, a prenose se samo bodovi ekipa koje su otišle dalje.

(srpskainfo.com)