Zvezda goleadom uveličala rođendan :: Semberija INFO ::

 

Zvezda goleadom uveličala rođendan


BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su danas u Beogradu ekipu Novog Pazara rezultatom 5:1 (2:1) u meču 26. kola Superlige Srbije.

Crvena zvezda je povela u 11. minutu golom Marka Rakonjca. Na 1:1 izjednačio je Andrija Majdevac iz penala u 25. minutu. "Crveno-beli" su poveli u 33. minutu preko Gejlora Kange iz jedanaesterca. Novi Pazar je u 38. minutu imao priliku da izjednači, a Mitar Ergelaš je pogodio stativu. Prvo poluvrijeme je završeno vođstvom Crvene zvezde rezultatom 2:1.

Kanga je na 3:1 povisio u 74. minutu. Aleksandar Katai se upisao u strelce u 77. minutu, a konačan rezultat postavio je Rakonjac četiri minuta kasnije.

Crvena zvezda je prva na tabeli SLS sa 72 boda, dok je Novi Pazar šesti sa 44. "Crveno-bijeli" će u narednom kolu gostovati Napretku u Kruševcu, dok će Novi Pazar na svom terenu igrati sa Kolubarom.

Crvena zvezda je na ovom meču organizovala proslavu 78. rođendana pred nekoliko desetina hiljada navijača. Uoči početka meča Gejloru Kangi uručen je dres sa brojem 200. Kanga je na meču sa Novim Pazarom odigrao 200. utakmicu u dresu "crveno-belih".

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je da je zadovoljan ujbedljivom pobjedom.

-Novi Pazar je organizovana ekipa i znaju šta rade, a mi smo imali prostora da damo šansu igračima koji nisu puno nastupali i osetilo se to što se tiče meč forme, jer nismo uigrani u tom sastavu i formaciji, i uz to smo primili nesrećan gol. Međutim, nismo paničili, niti bili frustrirani, već nastavili da kontrolišemo dešavanja na terenu i kad god slomimo protivnika bude lakše. Nekad treba 15, nekad 90 minuta, ali to je draž fudbala. Drago mi je zbog navijača što smo postigli pet pogodaka i uveličali rođendan - rekao je Milojević, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

On je pohvalio napadače Crvene zvezde Marka Rakonjca i Aleksandra Pešića.

Milojević je istakao da se nada da će Crvena zvezda imati veliku podršku navijača i na narednim utakmicama.

-Momci zaslužuju ovakvu posetu na svakoj utakmici. Imamo još dva meča do plej-ofa i nadam se da će navijači u još većem broju doći na te dve utakmice - zaključio je Milojević.


​Tanjug / Glas Srpske