Mladi bijeljinski atletičari još jednom položili ispit humanosti! :: Semberija INFO ::

 

Mladi bijeljinski atletičari još jednom položili ispit humanosti!


Najveći grad Vojvodine jučer je bio domaćin sportsko-humanitarne manifestacije "Novosadska trka - trčim za dečiji osmeh“ koja se po deveti put održava u organizaciji AK "Apatin".

Humanitarna atletska trka "VPŠ Novosadska trka - trčim za dečiji osmeh" predstavlja tradicionalnu trku humanitarnog karaktera i trči se za Sigurnu dječiju kuću, Svratište za djecu i mlade Grada Novog Sada i Dječije selo. Trka okuplja trkače profesionalce i rekreativce iz Srbije i susjednih zemalja. 



Programom atletske trke "VPŠ Novosadska trka - trčim za dečiji osmeh" održana su sljedeća takmičenja: glavna trka (10 km); trka za sve (4 km), štafetna trka (6 km - 3x2 km), tri trke za djecu do 7 godina predškolci 100 m; za osnovce 1. i 2. razred 200m; za osnovce 3. i 4. razred 400 m i osnovce 5. i 8. razred 800 m. 



- Danas smo ponovo bili učesnici jedne divne humanitarne akcije, ali ovaj put sa 27. atletičara iz Bijeljine različitih uzrasnih kategorija. Hladno vrijeme i kiša nisu spriječili naše drugare da istrče trku po izuzetno teškoj stazi i doniraju slatkiše, garderobu i igračke za one kojima je to potrebno.



Medalje i plasmani nisu bili u prvom planu, ali moramo spomenuti odličan rezultat koje smo ostvarili. Atletičari AK "Atletik" su osvojili četiri zlatne medalje i to: Pavle Kovač (600m), Dragan Senić (800m), Luka Pajkić (800m) i Ema Kovač (800m). Edin Hamzić je osvojio srebro na 200m, a Filip Perković bronzanu medalju na 800m.



Posebno napornu trku imala je naša Ivana Mihajlović na 4km i u izuzetno teškoj konkurenciji zauzela 15. mjesto. Moramo da pohvalimo naše male humanitarce: Nesibu, Mionu, Luku, Viktora K., Kostu, Arsena, Viktora Đ., Unu, Novaka, Nikolu, Luku, Mateja i Stevana koji su se hrabro borili za što bolji rezultat. Bravo i za ekipu pionirki Dunju, Katarinu, Niku i Isku! 

Hvala roditeljima koji su uvijek tu za nas, hvala što svi zajedno utičemo da naša djeca odrastaju u divnom okruženju", stoji u saopštenju Atletskog kluba "Atletik".


AK "Atletik"