Pojačanje za prvi "Soccer kamp" :: Semberija INFO ::

 

Pojačanje za prvi "Soccer kamp"


Prijave za prvi "Soccer kamp"  koji se održava od 1. do 6. jula na Jahorini,  uveliko su u toku. 
 
Užurbano se radi na svim pripremama, kako bi prvi kamp bio što bolje organizovan. Ono što je novina u timu škole fudbala "Soccer kids Bijeljina" jeste pojačanje u stručnom štabu. Novi član tima koji će putovati sa djecom na kamp jeste uvaženi, doktor specijalista opšte hirurgije Bojan Kenjić, šef operativnog bloka u Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini.


 
Prisustvo ljekara u timu, tokom kampa, ali i generalno uz sportiste predstavlja nemjerljiv značaj za ekipu. U slučaju nastanka bilo kakve povrede učesnika trenažnog procesa, takmičenja, članova stručnog štaba ili bilo koga od prisutnih na samom kampu ili takmičenju, da omogući njihovo bezbedno i adekvatno zbrinjavanje. Da bi tako nešto bilo moguće, neophodno je da tokom sportskog takmičenja i na masovnim treninzima, bude prisutan ljekar koji ima iskustva u zbrinjavanju tih vrsta povreda.
 
Osim pružanja adekvatne medicinske pomoći nakon nastanka povrede ili poremećaja, ljekar ima ulogu: u edukaciji i davanju savjeta o adekvatnim pripremama za takmičenje, ishrani sportista, upućivanju na preventivne specijalističke preglede itd.
 
Doktoru Bojanu želimo dobrodošlicu u tim škole fudbala "Soccer kids Bijeljina" i da tokom kampa nema puno posla.