Đoković bez finala, greškama u poraz :: Semberija INFO ::

 

Đoković bez finala, greškama u poraz


DUBAI - Novak Đoković nije uspio da se plasira u finale ATP turnira u Dubaiju. Njega je u polufinalu zaustavio Rus Danil Medvedev koji je slavio sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, te je prekinuo niz srpskog tenisera od 20 vezanih pobjeda.
 
Prvi set je u potpunosti pripao ruskom teniseru. Medvedev je od vođstva Đokovića 2:1 zaigrao odlično i kaznio je svaku grešku srpskog tenisera.  A bilo ih je previše čak 16.
 
Novak je pokušavao da poremeti ritam igre skraćenim loptama ali je Rus pronašao odgovor za takvu igru i napravio dva vezana brejka i poveo 5:2. Đoković je uspio da vrati jedan brejk ali to nije bilo dovoljno jer je Medvedev drugi put bio siguran na svoj servis 5 i dobio prvi set 6:4.
 
Ni početak drugog seta nije obećavao jer je Rus odmah napravio brejk a Đoković nikako nije uspijevao da pronađe ritam. Srpski teniser nije dolazio u priliku da ugrozi Medvedeva koji je došao do pete pobjede u međusobnim duelima. Novak je na ovom meču bio potpuno dekoncentrisan i napravio je za njega ogroman broj neiznuđenih grešaka.
 
Ruski teniser Andrej Rubljov ranije je izborio plasman u finale turnira u Dubaiju. On je u polufinalnom susretu savladao najboljeg njemačkog tenisera Aleksandra Zvereva sa 2:0, po setovima 6:3 i 7:6 (11:9).

(Glas Srpske)