FK „RADNIK“ UGOSTIO ŠAMPIONA PREMIJER LIGE BIH :: Semberija INFO ::

 

FK „RADNIK“ UGOSTIO ŠAMPIONA PREMIJER LIGE BIH


Tokom jučerašnjeg dana odigrane su prve utakmice četvrtine finala Kupa BiH u fudbalu. Nakon što su u prethodnom kolu iz daljeg tamičenja izbacili fudbalere Čelika iz Zenice, ekipa FK „Radnik“ je na Gradskom stadionu dočekala aktuelnog šampiona i trenutno vodeću ekipu Premijer lige BiH, HŠK „Zrinjski“ iz Mostara.

Nakon odigranih 90 minuta aktuelni prvak Bosne i Hercegovine je slavio pobjedu razuzlatom 1:3 i na taj način jednom nogom zakoračio u polufinale Kupa BiH. Gosti su u prednost došli na samom početku utakmice kada je, u osmoj minuti Radnikovu mrežu pogodio Damir Zlomislić. Nakon sjajne akcije gostujuće ekipe Tomislav Kiš je postigao drugi pogodak u 67. minutu meča. Treću loptu iz svoje mreže golman Radnika je izvadio u 76. minuti kada je, nakon ubačaja iz kornera pogodio Jakovljević. Samo minut poslije, Dušan Ristić je sa nekoliko driblinga pred golim Zrinjskog riješio situaciju i postigao, ispostaviće se utješni pogodak za Radnik u ovoj utakmici.



-Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi. Mojim momcima nemam šta da zamjerim. Mi smo dali svoj maksimum u ovom trenutku i okrećemo se daljim obavezama", rekao je Velibor Đurić, trener FK „Radnik“ dok je šef stručnog štaba Mostaraca, Krunoslav Rendulić pohvalio golmana Plavih, Nikolu Lakića.

-Njihov golman je bio na vrhunskom nivou tako da zahvaljujući njemu razlika nije veća“, izjavio je poslije utakmice Rendulić.

Zrinjski je jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja i teško da će ispustiti stečenu prednost. Uzvratni mečevi 1/4 finala Kupa BiH su na programu 15. marta.

FK „Radnik“: Lakić, Paranos, Perišić, Despotović, Rašević, Matković (85' Gavrić), Danilović, Milošević (56' Krstić), Ristić, Vasić (C) (46' Maksimović), Došlo (72' Maletić). Trener: V. Đurić.

HŠK „Zrinjski“: Marić, Jukić (68' Mandić), Zlomislić, Kiš, Ismajlgeci, Jakovljević (C), Sučić (79' Ivančić), Stanić (46' Malekinušić), Memija, Magdić, Vukotić (68' Tičinović). Trener: K. Rendulić.