Đoković rutinski do četvrtfinala Dubaija :: Semberija INFO ::

 

Đoković rutinski do četvrtfinala Dubaija


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtifinale finale ATP turnira u Dubaiju pobjedom protiv Nizozemca Talona Grikspura 2:0 (6:2, 6:3) u još jednoj demonstraciji potpune kontrole igre, kontrole meča i dominacije srpskog asa kojoj se ne nazire kraj.

Nizozemac je bio samo još jedan u nizu koji je na svojoj koži osjetio koliko može Novak, koliko je moćan i kad ne igra punom snagom.

Novak je sjajno ušao u meč, nakon lako osvojenog servisa, odmah je oduzeo servis rivalu i stigao do ranog brejka. Grikspor je dobro servirao ali je srpski as odlično "čitao" te servise. Đoković nije imao problema na svoj servis, a konstantno je prijetio na protivnikov. Novim brejkom srpski teniser je stavio tačku na ovaj set - 6:2 u prvom setu.

U drugom setu Đoković je nastavio dominaciju, ponovo je odmah došao do brejka. Poslije četvrtog gema bilo je jasno da Nizozemac nema šta da traži. Sigurno najzanimljiviji gem na meču. Rival je propustio osam gem lopti, Novak pet brejk prilika. Šestu je iskoristio i došao do 4:0.

Pri rezultatu 5:1 kada je Novak servirao za meč, rival je uspio da od 30:0 preokrene i napravi brejk. Osvojio je Grikspor i svoj servis, ali to je bilo sve što je uradio na ovom meču.

Narednim servisom Novak stavlja tačku na ovaj set i meč - 6:3 u drugom setu.

Novaka u narednoj rundi čeka bolji iz meča Hurkač - Kotov.

(Nezavisne)