"Poentiraj" i podrži sport! :: Semberija INFO ::

 

"Poentiraj" i podrži sport!


Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina u narednom periodu će sprovesti akciju pod nazivom ”POENTIRAJ". Akcija će imati za cilj da osposobi sva školska igrališta na području grada Bijeljina. Akcija zvanično počinje prvog marta i trajaće do 25. maja - Svjetskog dana sporta.


 
-Sprovodeći tradicionalne aktivnosti i akcije u školskim dvorištima primjetili smo da su ista u veoma lošem stanju, stoga smo odlučili pokrenuti jednu ovakvu akciju. Kao pobornici zdravog duha, treninga, bavljenja sportom i drugim rekreativnim aktivnostima odlučili smo obezbijediti uslove za sprovođenje istih. Primjetili smo da su košarkaški tereni u okviru školskih terena u najlošijem stanju u odnosu na fudbalske i odbojkaške terene. U zavisnosti od prikupljenih sredstava proširićemo osposobljavanje terena i za druge sportove, gimnastičke rekvizite, tribine, klupice, ograde i neophodni školski mobilijar", stoji u saopštenju Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina.
 
Obzirom da je Crveni krst neprofitna humanitarna organizacija ovu aktivnost nisu u mogućnosti realizovali iz vlastitih sredstava. Uz tog razloga namjeravaju sva potrebna sredstva prikupiti putem donacija, naglašavajući da su imali  priliku uvjeriti se u privrednu solidarnost i društvenu odgovornost tokom pandemije gdje je Crveni krst Republike Srpske uz pomoć privrednika za samo dva mjeseca prikupio preko 3,600,000.00 KM za nabavku respiratora. To im daje za pravo da se nadaju uspješnom sprovođenju akcije "Poentiraj".


 
-Nakon prezentovanja ideje Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije (LER) Bijeljina dobili smo potvrdu da će sarađivati s nama u realizaciji ove akcije. U skladu sa strateškim opredjeljenjem da do 2030. godine Bijeljina postane GRAD BUDUĆNOSTi, Gradska uprava Grada Bijeljina je u toku 2021. godine započela dugoročnu kampanju ozelenjavanja grada i urbanih područja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno”, u okviru strateškog koncepta „Green BijeljINa”, koji za cilj ima stvaranje preduslova za održivi ekološki razvoj. Crveni krst će na ovaj način dati svoj doprinos u realizaciji i širenju koncepta „Green BijeljINa” a partnerski odnos između dvije institucije/organizacije biće podignut na jedan viši nivo čime nastavljamo da učestvujemo u stvaranju ljepšeg i zdravijeg okruženja za sve građane", rekli su u GO Crveni krst Bijeljina.