Đoković u finalu Adelejda :: Semberija INFO ::

 

Đoković u finalu Adelejda


ADELEJD - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Adelejdu, pošto je danas u polufinalu pobijedio Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:4.

Meč je trajao jedan sat i 24 minuta. Ovo je bio 13. međusobni duel dvojice tenisera, a deveti trijumf Đokovića.

Srpski teniser će u finalu igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde. Amerikanac je stigao do finala pošto mu je Japanac Jošihito Nišioka zbog povrede predao meč pri rezultatu 7:6 (7:5), 1:0.

Korda je 33. igrač svijeta.

Đoković je dobro otvorio meč i osvojio gem na svoj servis, a Medvedev je uzvratio istom mjerom.

Srpski teniser je potom na svoj servis poveo 2:1, a onda je napravio brejk i stigao do 3:1. Đoković je potvrdio brejk i poveo 4:1. Srpski teniser je u sedmom gemu spasao brejk loptu, a onda je u pauzi između gemova pri vođstvu od 5:2 zatražio medicinski tajm-aut. On je morao da ode u svlačionicu zbog povrede zadnje lože, ali se posle nekoliko minuta vratio na teren. Đoković je prvi set dobio rezultatom 6:3.

Ruski teniser je osvojio prvi gem u drugom setu na svoj servis. Potom se igralo gem za gem do rezultata 3:3. Đoković je potom oduzeo gem na servis protivnika i poveo 4:3. Velika borba je zatim viđena u osmom gemu. Ruski teniser je imao dvije brejk lopte, ali je Đoković uspeo da osvoji gem. Srbin je potom zadržao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do pobjede.

ATP turnir u Adelejdu igra se za nagradni fond od 642.735 američkih dolara. Pobjedniku turnira pripašće 250 bodova za ATP listu i 94.560 dolara, dok će poraženi da osvoji 150 poena i 55.035 dolara.


​Tanjug / Glas Srpske