KK "UNSU" POBJEDNIK REGIONALNE KARATE LIGE ZA MLADE I PERSPEKTIVNE :: Semberija INFO ::

 

KK "UNSU" POBJEDNIK REGIONALNE KARATE LIGE ZA MLADE I PERSPEKTIVNE


U organizaciji Regionalnog karate saveza Birača, Majevice, Semberije i Posavine (RKS BMSiP-e) protekle subote u Brčkom je održano drugo završno kolo Regionalne BMSiP-e karate lige za mlade i perspektivne karatiste za 2022. godinu.



U ekipnoj konkurenciji u kategoriji pionira ekipa Karate kluba "UNSU" u sastavu: Andrej Jakovljević, Slavoljub Nedić, Andrej Đurić, Uroš Jošić, Lazar Šikuljak  i Vukašin Tripunović  izdominirala je pobjedivši u svih pet kola. Uzimajući u obzir da su i u prvom kolu, ljetos u Derventi, takođe bili nepobjedivi zasluženo su osvojili pehar pobjednika i time ponijeli titulu najbolje muške ekipe u regiji.



Isto tako, djevojčice u sastavu: Marija Mijić, Jana Ivković, Nikolina Marinković, Neda Todić i Milica Mijić bez poraza su u oba kola lige stigle do pehara i titule najbolje ženske ekipe u regiji.

- Ovim rezultatima naš klub je u sveukupnom plasmanu zauzeo prvo mjesto. Pehar pobjednika ovogodišnje Regionalne BMSiP-e karate lige za mlade krasit će naše vitrine i biti još jedan u nizu dokaza kvalitetnog sistematskog rada našeg kluba. Rezultatima koje su postigli naši takmičari i takmičarke u Brčkom na najbolji način zaključujemo više nego uspješnu takmičarsku sezonu. U ime UO kluba, čestitamo našim takmičarima i takmičarkama na postignutim rezultatima!

Roditeljima, prijateljima kluba kao i našem generalnim sponzoru Lykos Balkan Metals se zahvaljujemo na podršci tokom cijele godine! Veliko hvala svim medijima koji nas prate i podržavaju! Za sve članove kluba slijedi kraći odmor preko praznika, a potom nastavak rada i priprema za sezonu ispred nas", stoji u saopštenju KK "UNSU" iz Bijeljine.


​KK UNSU