Veliko priznanje za Atletski klub "Atletik" :: Semberija INFO ::

 

Veliko priznanje za Atletski klub "Atletik"


U Istočnom Sarajevu jučer je, u sklopu manifestacije "Veče atletike" održan izbor za najbolje atletičare, trenere i atletske klubove Republike Srpske za 2022. godinu. Takmičarska komisija je izbodovala uspjeh u ovoj godini i rangirala najbolje u svojim kategorijama.
 
Atletski klub "Atletik" iz Bijeljine je ostvario do sada najbolji rezultat za grad Bijeljinu. Postoje nešto duže od godinu dana i već su uspjeli u Bijeljinu donijeti atletiku sa svim njenim disciplinama. 


 
Tako je Ema Kovač proglašena za najbolju atletičarku RS u kategoriji starijih pionira, Pavle Kovač je najbolji stariji ciciban a Edin Hamzić najbolji mlađi ciciban za 2022. godinu. Bijeljina je takođe, dobila i najboljeg atletskog trenera u Republici Srpskoj za ovu godinu - Srđana Neškovića, trenera AK "Atletik".
 
Atletičari ovog kluba su u 2022. godini osvojili 113 medalja, od čega 42 na  republičkim i državnim a 71 medalju na međunarodnim atletskim takmičenjima. Okitili su se titulama prvaka BiH i RS u svim disciplinama: trčanje, kugla, disk, skok u dalj, skok u vis, vorteks, koplje. Uprava kluba je zbog odličnog uspjeha nagradila svu dječicu koja treniraju kod njih kao i roditelje i trenere za nesebičnu pomoć. Pohvalno je spomenuti i prvi atletski miting "Trofej Bijeljine" koji su ljudi iz AK "Atletik" organizovali u Etno selu Stanišići u aprilu mjesecu ove godine.
 
Jedna lijepa priča je započeta u ovom klubu i za svaku je pohvalu. Djeca i treneri pozivaju sve koji se dvoume koji sport da izaberu da to bude kraljica sporta i Atletski klub "Atletik" a oni obećavaju sljedeće godine još novih medalja, projekata i mitinga.