Piksi: Mundijal sada počinje za Srbiju, Kostić spreman :: Semberija INFO ::

 

Piksi: Mundijal sada počinje za Srbiju, Kostić spreman


Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je na konferenciji istakao da mu se poslije dugo vremena vraća osmijeh na lice, jer se igrači napokon oporavljaju od povreda.

Piksi je istakao da za njegov tim Mundijal počinje tek sutra.
"I ranije smo znali da će prva utakmica biti teška, najviše zbog povreda ključnih igrača u našem timu. Mundijal je praktično posle tog meča počeo za nas, znali smo da ćemo se sa ostale dve selekcije u grupi boriti za drugo mesto. Situacija je malo komplikovana za nas jer smo kao i Kamerun počeli sa porazom" istakao je Piksi.

Naveo je da tim neće biti identičan onom koji je igrao u prvom kolu.
"Imaćemo promene u timu u odnosu na meč sa Brazilom. Situacija sa povredama je daleko bolja nego pre deset dana, u kondiciji je, odradio je dva treninga sa ekipom, što nije bio slučaj pre par dana. Kostić će biti u opciji za sutra, ne kažem da će igrati ali je bar u protokolu", izjavio je Dragan Stojković.
"Napravljena je analiza meča sa Brazilom, naš problem u drugom poluvremenu bio je taj gde smo se trošili ni za šta. Statistika kaže da smo pretrčali više od Brazila a izgleda kao da je to bilo obrnuto. To se desilo zbog velikog broja loših dodavanja i promašenih pasova," dodao je.

Piksi je izjavio da nije bio nasmijjan prethodnih dana jer je sedam reprezentativaca bilo van trenažnog procesa u jednom trenutku. Srbija će igrati ofanzivno, ali paziti na kontre Kameruna.
"Aspiracije i Kameruna i Srbije su da dođe do pobede i do važna tri boda. Bićemo ofanzivni, ali moramo i u defanzivi biti kao i u ofanzivni. Stanje igrača me raduje mnogo više nego prethodnih dana. Da li će Vlahović i Mitrović sutra igrati videćete sutra. Srbija će protiv Kameruna igrati na pobedu. Kamerun poštujemo, snažna su ekipa, mogu bilo kome da naprave problem", rekao je Piksi.

Piksi se okrenuo i prozivkama Tijaga Silve:
"Nisam čitao štampu prethodnih dana, on je vrhunski igrač, i njemu je lako da čuva rovitog fudbalera, Mitrović je bio rovit. Žao mi je što nije bio sto posto siguran pa bi video kako bi njegovo čuvanje bilo", uzvratio je selektor Silvi.

U ekipi vlada dobro raspoloženje. 
"Odnosi u ekipi su od početka do danas na mestu. Ja nisam javno mogao da kažem ko će da mi igra i kakvo je stanje sa povredama jer bi to rival pročitao. Pogotovo jak rival kao što je Brazil. Ovaj poraz nas neće poremetiti jer on ne može da poništi sve što smo uradili u zadnjih godinu i po dana" ponovio je selektor.

"Ove dve naredne utakmice su ključne za nas, ako hoćemo da prođemo moramo da pobedimo. Igrači su motivisani, svesni su šta treba da rade, već smo igrali ove utakmice. Nadam se da ćemo sutra odigrati dobru, takmičarsku utakmicu i očekujem Srbiju na nivou na kom ja želim da je vidim. Kamerun je uvek bio dobar reprezent afričkog fudbala, ima dobru reprezentaciju i kroz istoriju je imao fudbalere koji su obeležili istoriju ovog sporta. Oni mogu u kontri da naprave puno problema, zato moramo biti oprezni i na visokom nivou. Moramo pokušati da ukrotimo "lavove", sutra ćemo izaći sa najjačim timom koji možemo da oformimo", dodao je popularni Piksi.

​Srbija će i sutra igrati ofanzivni fudbal. 
"Naš stil fudbala je takav, mi imamo igrače kojima odgovara ofanzivan fudbal, mi takav fudbal želimo da igramo. Protiv Brazila, Mitrović je igrao na 50 posto mogućnosti, Vlahović koji je igrao sa 30 posto mogućnosti i Kostić koji je bio kompletno aut", završio je Dragan Stojković.


Glas Srpske (Agencije)