Duško Tošić ekskluzivno iz Dohe za “Glas Srpske”: Srbija će da uživa i slavi :: Semberija INFO ::

 

Duško Tošić ekskluzivno iz Dohe za “Glas Srpske”: Srbija će da uživa i slavi


DOHA - Prije četiri godine bio je dio tima koji je Feliks Brih zaustavio na putu do osmine finala, a sada je zapucao u Katar kako bi bio podrška “orlovima” da naprave bar jedan korak više, a svi se nadamo i nekoliko njih u odnosu na Rusiju.

Duško Tošić uvijek se rado odazivao pozivima selektora kojih je izmijenjao popriličan broj dok je bio reprezentativac. Hrabrost, odvažnost, požrtvovanost... krasili su velikog borca koji će večeras biti jedan od najglasnijih navijača srpskog tima protiv “karioka”. Kako i ne bi kada je sa većinom igrača do juče dijelio i dobro i zlo... U razgovoru za “Glas Srpske” emocije ostavlja po strani ubijeđen da će to sigurno učiniti i Piksijevi izabranici.

- Početak je prvenstva, sigurno da je velika tenzija kako u našoj tako i njihovoj selekciji. Prva utakmica je uvek najteža. Poznavajući igrače i selektora napraviće dobru taktiku. Treba da obratimo pažnju na njihova krila, Vinisijus Žunior i Rafinja su fenomenalni igrači kao u ostalom i svi u njihovoj postavi... Tenzija je sigurno velika, ali će naši momci to uspeti da iskontrolišu i nadam se, obradovati nas - naglasio je Tošić.

Srbija je prije četiri godine krenula sjajno pobjedom protiv Kostarike, a rane su i dalje svježe kada se pominje ostatak ruskog putešestvija.

- Neće biti smak sveta ako izgubimo jer imamo dve utakmice u kojima možemo sve da nadoknadimo. To ne znači da se trebamo unapred predati, naprotiv! Idemo jako od samog starta. Verujem u momke, u međuvremenu su sazreli, novi su se odlično uklopili, a Piksi radi odličan posao. Imamo homogenu, zrelu grupu, igrače koji su se ostvarili u top klubovima... Nadam se da će Srbija da uživa i da se raduje narednih dana - naglasio je Tošić.

U predvečerje Mundijala 2014. godine u tandemu sa Branislavom Ivanovićem briljirao je u prijateljskom meču na “Morumbiju” koji su domaći jedva dobili minimalcem. Četiri godine kasnije ni on ni Ivanović nisu dobili šansu u odlučujućem meču u Rusiji jer ih je tadašnji selektor Mladen Krstajić ostavio na klupi.

- Normalno je da mi je tada bilo krivo, ali sam ostao pozitivan i jednako želeo da ih savladamo. Nismo uspeli i morali smo da se vratimo kući. Oni koji me poznaju iz prve ruke znaju da sam bio vojnik reprezentacije i da bih učinio sve za pobedu. Tako je i danas! Ništa se nije promenilo - zaključio je Tošić.

Naslov

Od dolaska Dragana Stojkovića fudbaleri Srbije su samo dva meča završili bez postignutog pogotka, a jedan ako se računaju takmičarski. Zbog načina igre, kvaliteta i samopouzdanja igrača ofanzivni potencijal došao je do punog izražaja.

- Siguran sam da će nam se i večeras ukazati nekoliko prilika koje moramo  iskoristiti. Svaka ekipa ima mane, pa tako i Brazil - rekao je Tošić.


Glas Srpske