Mančester junajted i Ronaldo raskinuli saradnju :: Semberija INFO ::

 

Mančester junajted i Ronaldo raskinuli saradnju


Napokon je završena saga sa Kristijanom Ronaldom i Mančester junajtedom. Portugalac i engleski tim sporazumno su raskinuli saradnju objavio je klub.

Odluka o raskidu saradnje stupila je na snagu odmah iako je Ronaldo u Kataru sa reprezentacijom.

Saga traje još od završetka prethodne sezone kada Mančester junajted nije uspio da se domogne Lige šampiona. Portugalac je već tada dao do znanja da ne želi da igra Ligu Evrope i da želi da ode u jači klub.

Od tog trenutka traje sukob Ronalda i Junajteda. Najbolji fudbaler Portugala je dovođen u vezu sa velikim brojem klubova iz elite.

Uslijedili su sukobi sa trenerom Erikom ten Hagom, koji ga je u jednom trenutku i izbacio iz tima zbog odbijanja da u drugom poluvremenu uđe u igru.

- Klub mu se zahvaljuje na njegovom ogromnom doprinosu u dva perioda na Old Trafordu - navodi se u saopštenju Mančester junajteda.

Iz kluba su Ronaldu i njegovoj porodici poželili sve najbolje u budućnosti i dodali da svi u Mančester junajtedu ostaju fokusirani na nastavak napretka tima pod Erikom ten Hagom i zajednički rad na postizanju uspjeha na terenu.
Ronaldo je sa Portugalom na Svjetskom prvenstvu u Kataru i trebalo bi da bude kapiten u prvoj utakmici Grupe H protiv Gane u četvrtak.

- Nakon razgovora sa Mančester junajtedom, zajednički smo se dogovorili da prijevremeno raskinemo ugovor - navodi se u saopštenju napadača.

- Volim Mančester junajted i volim navijače, to se nikada neće promjeniti. Međutim, osjećam se kao pravo vrijeme da tražim novi izazov. Želim timu puno uspjeha u nastavku sezone i u budućnosti - izjavio je Ronaldo.
 
(RTS)