FUTSAL: BIH POBIJEDILA FRANCUSKU :: Semberija INFO ::

 

FUTSAL: BIH POBIJEDILA FRANCUSKU


Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć u Sarajevu u prijateljskom meču selekciju Francuske rezultatom 5:2.

Bh. tim je u prvom poluvremenu imao više od igre i izabranici Ive Kreze su stvorili dosta prilika, međutim prvi su do prednosti došli gosti u 10. minuti kad Ibrahima Niakate nakon kontra napada postiže pogodak. U tom periodu utakmice isticao se golman Francuske Maxence Rault Paulak.

Nakon slobodnog udarca u 15. minuti odličnu akciju izvode Davor Arnautović, Srđan Ivanković, te Josip Sesar koji sa oko sedam metara precizno šutira i izjednačuje rezultat.

Muanis Duvnjak u 23. minuti sa ivice šesterca donosi prednost selekciji BiH a u 25. minuti Ante Grbešić iz kornera šalje loptu do Amera Džindića koji volej udarcem pogađa za 3:1. Leo Faytre u 26. minuti postiže gol za Francusku, a Davor Arnautović minutu poslije vraća bh. selekciji dva gola prednosti.

U posljednjih šest minuta igre Francuzi su pokušali nadoknaditi zaostatak igrom sa golman-igračem, ali to im se nije isplatilo jer Amir Baručija u 36. minuti golom sa svoje polovice terena povisuje prednost na 5:2.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili:
Amer Delić, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Josip Sesar, Faruk Brkanić, Vedad Jašarević, Amer Džindić, Srđan Ćatić, Ante Grbešić, Miloš Radujković, Muanis Duvnjak, Miloš Todorić, Benjamin Smajić, Amir Baručija.

Ove selekcije će sutra u Sarajevu odigrati još jedan meč.