REZERVISANO 90.000 NOĆENjA ZA SVAKI DAN GRUPNE FAZE PRVENSTVA :: Semberija INFO ::

 

REZERVISANO 90.000 NOĆENjA ZA SVAKI DAN GRUPNE FAZE PRVENSTVA


Navijači su rezervisali smještaj u više od 90.000 soba, šatora, apartmana, vila i mobilnih kabina za svaki dan grupne faze predstojećeg Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru, saopštili su danas organizatori.
Organizatori su naglasili da je 25.000 soba i dalje slobodno.
 
"Tržište je i dalje otvoreno i navijači imaju dovoljno vremena da odluče i rezervišu", izjavio je Omar el Džaber, izvršni direktor komisije za smještaj tokom Prvenstva koje počinje 20. novembra.
 
On se obratio novinarima u ogromnom šatoru koji će služiti kao jedna od velikih menzi u navijačkom selu podignutom u pustinji pored auto-puta južno od Dohe. Po cijeni od 200 dolara za noć, navijači mogu da iznajme jednu od 6.000 aluminijumskih mobilnih kabina postavljenih u dugim nizovima.
 
U ovom kompleksu postoji privremeni supermarket, a na otvorenom su postavljeni ekrani za praćenje utakmica, kao i specijalna podloga koja sprečava podizanje prašine
 
. Poslije Prvenstva, Katar će donirati ove kabine "siromašnim zemljama", gdje će se koristiti za stanovanje, rekao je Džaber. Katar očekuje 1,2 miliona posjetilaca tokom takmičenja koje traje mjesec dana, a najviše tokom grupne faze od 24. do 28. novembra. Džaber je rekao da će svaki navijač, u prosjeku, provesti sedam dana u Kataru.

(Glas Srpske)