Bijeljinci daju veliku podršku KMF „Radnik MD Shop“ :: Semberija INFO ::

 

Bijeljinci daju veliku podršku KMF „Radnik MD Shop“


Ovih dana u Semberiji se na svakom koraku primjeti da je futsal ponovo u modi. Bijeljina je dočekala da se futsal vrati kući, da se igra u punoj dvorani. Da se na ovim prostorima igra, da se oduvijek igrao odličan futsal, to smo znali od prije, ali od kraja devedesetih u gradu nije bio ovakav sportski ambijent. Puna dvorana nije bila dugi niz godina, kada su na turnirima gostovali tadašnji futsal reprezentativci Srbije, Rajić, Dimić, Šošo, Perić i drugi.
 
Nakon dugo vremena, začuo se navijački huk, aplauzi i pjesma sa tribina. Ekipa sastavljena od igrača iz Bijeljine bori se za svoj grad i klub, nošena gromoglasnom podrškom svojih sugrađana niže pobjede u Premijer futsal ligi BiH, te je trenutno najgledanija ekipa u elitnom rangu bh. futsala. Takođe , treba naglasiti da su i ostali sportski kolektivi iz našeg grada prepoznali zdravu priču, te su na svakoj utakmici podrška futsalerima. Na tribinama smo protiv GFC "Sarajevo" mogli vidjeti igrače FK "Radnik", KK ''Radnik", OK "Radnik" i ŽFK "Radnik Bumerang", a protiv ekipe FK "Konjic" podršku sa tribina su pružali i momci iz ekipe FK "Koviljuše".
 
Nakon odličnih partija naših futsalera, po gradu se može čuti: „Ide Radnik, gazi Radnik!“
 
Naravno da treba naglasiti da pored velikog broja ljubitelja futsala, ogromnu podršku sa tribina daje i navijačka skupina „Radnikovi navijači“, koja je i prethodnih godina bila uz Bijeljince. Iz KMF „Radnik MD Shop“ se ovim putem, kako stoji u njihovom saopštenju, svima zahvaljuju na bezrezervnoj podršci, a momci iz ekipe, na čelu sa agilnom upravom će se i u narednom periodu truditi da budu sportski ponos našeg grada.