KMF „Radnik MD Shop“ ide na pobjedu :: Semberija INFO ::

 

KMF „Radnik MD Shop“ ide na pobjedu


U svojoj debitantskoj sezoni KMF „Radnik MD Shop“ je prve dvije utakmice u Premijer ligi BiH zbog objektivnih razloga igrao u gostima. Tek nedavno su se stekli uslovi da se čarolija bijeljinskih futsalera može vidjeti i u Bijeljini. U okviru trećeg kola Premijer lige BiH KMF „Radnik MD Shop“ će sutra u sali Gimnazije ugostiti ekipu GFC „Sarajevo“. Obzirom da, poput domaćina, i klub iz Sarajeva ima pobjedu i remi iz prva dva kola sutrašnja utakmica je derbi trećeg kola.  Nakon pobjede u Čitluku  domaći Radnik prepun samopouzdanja dočekuje  sutrašnji meč.

-Koristim priliku da pozovem sve naše sugrađane, one koji vole futsal da sutra budu naš šesti igrač kao što je to uostalom i bilo tokom prethodne dvije godine. Kada uzmemo u obzir sve prvoligaške ekipe iz našeg grada, prošle godine je naš klub imao najviše publike na svojim nastupima. Najveću zaslugu za to imaju naši igrači kojih je 90% iz Bijeljine. Mi smo mlad sportski kolektiv, za dvije godine smo došli do najvišeg ranga takmičenja u bh. futsalu gdje smo u prethodne dvije utakmice pokazali da znamo igrati i sa najboljima“, rakao je Danijel Perić u ime uprave KMF „Radnik MD Shop“ napomenuvši da će se bijeljinski futsaleri u ovoj sezoni takmičiti na tri fronta, Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Kupu Republike Srpske.

Davor Arnautović je izrazio zadovoljstvo nastupom mladih futsalera kojima je prvi put u karijeri da igraju na tako visokom nivou.

-Dobro smo odigrali ove dvije utakmice. Drago mi je vidjeti svoje mlade saigrače da su odigrali dobro. Nije to, naravno njihovo najbolje izdanje, još će mnogo morati da rade, da uče, da se usavršavaju ali ovo što su pokazali u Tuzli i Čitluku pokazuje da oni s pravom nose dres našeg kluba. Naše ambicije u Premijer ligi su visoke i u skladu s njima ćemo svi morati i igrati“, rekao je Arnautović.

Kapiten KMF „Radnik MD Shop“, Cvijetin Pavić osvrnuo se na dvije naredne utakmice koje bijeljinska ekipa igra na domaćem terenu.

-Ekipa GFC „Sarajevo“ ima kvalitet, mladi su i ambiciozni ali mislim da će domaći teren i publika kao naš šesti igrač presuditi u našu korist. Poslije ekipe iz Sarajeva u goste nam stiže ekipa Futsal kluba „Konjic“ ali o njima ćemo nakon što završimo sutrašnju utakmicu“, rekao je kapiten plavih.