PET KARATISTA ŠAMPIONA IDE NA BALKANSKO PRVENSTVO :: Semberija INFO ::

 

PET KARATISTA ŠAMPIONA IDE NA BALKANSKO PRVENSTVO


Proteklog vikenda u Sarajevu je održan Izborno takmičenje za kadete, juniore i mlađe seniore (U21). Turnir je imao funkciju formiranja reprezentativnih selekcija Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine pred predstojeće Balkansko prvenstvo u karateu koje se u prvim danima novembra održava u Crnoj Gori. Treba napomenuti da će najbolji karatisti sa Balkanskog, obezbijediti nastup na Evropskom prvenstvu koje se sljedeće godine održava na Kipru.



Karate klub „Šampioni“ iz Bijeljine su put Sarajeva otišli sa šestero najkvalitetnijih takmičara. Na Balkansko prvenstvo su se u kategoriji mlađih seniora plasirali Lazar Marković, kao „bronzani“ sa Izbornog turnira i Nikola Zelenović Blagojević kao petoplasirani.



U juniorskoj kategoriji nastupiće Sinan Paljevac koji je u subotu osvojio zlatnu medalju i petoplasirani Miloš Simić. Aleksandar Novicki je imao loš dan na turniru tako da se nije plasirao među najboljih šest takmičara u kategoriji koji putuju na Balkansko prvenstvo. Međutim, sreća prati hrabre. Svi koji prate dešavanja u bh. karateu znaju da je Aleksandar Novicki jedna od najsjajnijih zvijezda domaćeg karatea tako da je ovaj sjajni karatista danas dobio pozivnicu selektora Arnautovića da se priključi seniorskoj reprezentaciji BiH.

(Semberija info)