ODRŽAN IZBORNI TURNIR KARATE SAVEZA BiH ZA BALKANSKO I EVROPSKO PRVENSTVO - DVIJE MEDALjE ZA KARATE KLUB "UNSU" :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN IZBORNI TURNIR KARATE SAVEZA BiH ZA BALKANSKO I EVROPSKO PRVENSTVO - DVIJE MEDALjE ZA KARATE KLUB "UNSU"


U Sarajevu je u subotu održan Izborni turnir Karate saveza Bosne I Hercegovine na kojem se "odlučivalo" o sastavu karate reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće Balkansko i Evropsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore.

Turnir je okupio preko 70 bh. karate klubova sa 335 učesnika u ženskoj i muškoj konkurenciji, koji su se za postolje borili u 347 takmičarskih kategorija. Svi koji su se u subotu popeli na pobjedničko,postolje izborili su mjesto u reprezentaciji BiH i nastup na Balkanskom prvenstvu koje se početkom novembra održava u Baru, u Crnoj Gori.

Najuspješniji na Balkanskom prvenstvu izboriće plasman na Evropsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava na Kipru. Boje Karate kluba "UNSU" i Grada Bijeljine predstavljalo je četvero takmičara: Marija Gavrilović i Marija Trifković u ženskoj kadetskoj, te Vukašin Tripunović i Ivan Knežević u muškoj kadetskoj konkurenciji.

-Iako najmlađi i tek što su prešli iz pionirske konkurencije u kadetsku, naši takmičari i takmičarke pokazali su zavidan kvalitet I ostvarili odlične rezultate. Jedna od najboljih kadetkinja Bosne I Hercegovine u kategoriji -54 kg je naša Marija Gavrilović. Ona je poslije pet vrlo zahtjevnih mečeva bez izgubljenog poena osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, prikazavši odličan karate u tehničkom I taktičkom smislu. Iako najmlađa u konkurenciji, prikazala je visok stepen zrelosti i discipline u radu. Rezultat koji je ostvarila u Sarajevu Gavrilovićevoj donosi plasman na Balkansko ali i veliku priliku da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo.

Pored nje, u istoj kategoriji, Mariji Trifković je malo nedostajalo za dobar plasman. Trifkovićeva je poslije dobrog starta, na sudijsko preglasavanje poražena u četvrtfinalu. Uprkos ovom porazu Marija je svojim nastupom pokazala da se na nju mora računati. Imajući u vidu da je na ovogodišnjem Prvenstvu BiH za kadete, juniore i U21 seniore u Modriči u istoj ovoj kategoriji Trifkovićeva bila bronzana, razloga za optimizam svakako ima. U muškoj konkurenciji Vukašin Tripunović je u kategoriji -52 kg osvojio bronzanu medalju, čime je i on osigurao mjesto u reprezentaciji BiH za nastup na Balkanskom prvenstvu I priliku da se dalje bori za plasman na Evropsko prvenstvo. Iako najmlađi u konkurenciji i po prvi put u kadetskoj kategoriji, Tripunović je bio odličan i zaista zaslužio ovakav plasman. Moramo pomenuti da je Tripunović ovogodišnji prvak BiH za djecu do 13 godina.

U istoj kategoriji, Ivan Knežević nije bio na visini zadatka i nije uspio ostvariti značajniji plasman ali smo sigurni da će on već u narednoj prilici biti mnogo bolji", stoji u saopštenju Karate kluba "UNSU".

Postignuti rezultati su veliko ohrabrenje za mlade sportiste I njihovog trenera Ivkovića. Sve četvero mladih karatista su po prvi put nastupili u novoj uzrasnoj kategoriji i to na jednom ovako jakom takmičenju.



-Rezulat koji smo ostvarili za nas nije iznenađenje jer se radi o djeci koja iza sebe imaju fantastične pionirske rezultate. Podsjetiću vas, Gavrilovićeva je višestruka prvakinja BiH i viceprvakinja Balkana u pionirskoj konkurenciji do 13 godina. Višestruka je prvakinja Republike Srpske, pojedinačno i ekipno tako da je ovaj plasman proizašao iz svega toga, kao plod mukotrpnog skoro decenijskog rada.

Prezadovoljni smo što naš klub poslije smjene generacija nastavlja sa kontinuitetom dobrih rezultata na državnom nivou na osnovu kojih ćemo imati predstavnike na Balkanskom prvenstvu i što smo na dobrom putu da imamo predstavnike na Evropskom prvenstvu. Ako pogledamo rezultat ostalih klubova učesnika iz Republike Srpske ponovo ćemo primjetiti da naš klub, uz još nekoliko drugih spada u red najuspješnijih iz Republike Srpske", rekao je Goran Ivković, trener KK "UNSU" Bijeljina.